image
 |  20 4 Вересня 2020 | 23:33

Донька екс-мера Луцька захопила територію біля садочка

У Старому місті донька екс-мера Луцька Тетяна Кривицька захопила територію біля приватного дитячого садочку, встановила металеву огорожу та закрила доступ мереж ДП «Луцькводоканал».

Про це депутату Луцької міської ради від ВО «Свобода» Андрію Білану розповіли заявники.

У районі Старого міста виникла революційна ситуація довкола самовільно збудованого дитячого майданчика біля приватного дитячого садочку дочки екс-мера Луцька Тетяни Кривицької.

Мешканці вулиць Кондзелевича та Караїмської за підписом 38 осіб, звернулись до депутата Луцької міської ради від ВО «Свобода» Андрія Білана стосовно самовільно встановленого металевого паркану у дворі житлового району міста за адресою Караїмська, 3. Приватний підприємець Кривицька обмежила доступ до дитячого ігрового майданчика для усіх дітей котрі мешкають в даній частині міста.

Протягом року, підприємець Кривицька Тетяна ігнорує приписи інспекторів Департаменту муніципальної варти щодо демонтажу самовільно встановленого металевого паркану.

Як інформує, КП «Луцькводоканал», що через огороджену територію проходять каналізаційні мережі, які обслуговуються водоканалом. Тому відповідно до земельного кодексу, статті 99 «Види права земельного сервітуту», з урахуванням БНіП ІІ-89-80, відводиться по 3 метри в кожну сторону від осі каналізаційної мережі для її осблуговування. Враховуючи дані вимоги, КП «Луцькводоканал» просить забезпечити можливість вільного доступу до згадуваної каналізаційної мережі.

До того ж, як інформують у відділі земельних відносин, земельна ділянка на якій розміщений приватний дитячий центр належить громаді міста, аналогічно і огороджена територія під дитячий ігровий майданчик. Таким чином підприємець має забезпечити вільний доступ до ігрового майданчику усім дітям.

Підприємець Тетяна Кривицька з 2018 року не сплачує оренду землі під приміщенням центру, хоча зобов’язана була розробити ще у 2018 році технічну докоментацію на землю та сплачувати кошти за оренду землі. І ці моменти підприємець Кривицька проігнорувала.

Депутат Андрій Білан звернувся до секретаря Луцької міської ради з проханням негайно врегулювати ситуацію, також перевірити законність встановлення металевого паркану та обмеження доступу дітей до ігрового майданчику. Також передбачити встановлення нового ігрового дитячого майданчика в дворі житлових будинків Караїмська, 1.

Двір Кафедральна, 1 де мешканці просять облаштувати дитячий майданчик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити