image
 |  0 5 Травня 2023 | 15:47

Донор з Волині врятував п’ять життів – серед них дитяче

У Нововолинській лікарні вилучили шість життєво важливих органів у донора посмертно.

Про це інформує Нововолинська центральна міська лікарня

"Схиляємо голови і дякуємо рідним за таке непросте, але благородне рішення! Світла пам’ять донору!

42-річний чоловік після перенесеного другого інсульту, на жаль, втратив життя. Лікарі констатували смерть мозку, але є можливість вилучити здорові органи та врятувати декілька життів

Часу обмаль! Консиліум. Згода родичів. Поки відбувається десятки процесів підготовки до вилучення органів, «життя» в людині підтримується анестезіологами НЦМЛ за допомогою апаратів життєзабезпечення" - розповідають в лікарні.

Паралельно готували операційні та пацієнти для пересадки. Вилучення та трансплантація органів, ще й у такій кількості, - це потужна командна робота десятків медиків.

"Дякуємо колегам Перше медичне об'єднання Львова та Феофанія клінічна лікарня! Дякуємо, що рятуєте життя! Дякуємо, що передаєте досвід!

Дякуємо трансплант-координаторам КНП «НЦМЛ» за роботу! Ще раз дякуємо рідним померлого", - зазначають лікарі.

Завдяки донору, згоді родичів та співпраці медиків з різних куточків країни, вдалося провести першу в Україні успішну трансплантацію комплексу підшлункова залоза-нирка, яку виконали у Львові. Органи отримала 33-річна дружина захисника. Її виписали в день народження.

Разом із тим лікарі одномоментно виконали ще три складні трансплантації: легень, серця та печінки.

Легені пересадили чоловіку з Донеччини. Печінку трансплантували 43-річному жителю Закарпаття. Серце пересадили 48-річному львів’янину.

А ще одну нирку отримала дитина, яку оперували в столиці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергова втрата: у полоні рашистів помер волинянин

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити