image
 |  0 13 Травня 2021 | 09:36

Загинули 8 мільйонів бджіл, яких відправили «Укрпоштою» із Закарпаття (ФОТО)

8 мільйонів бджіл відправили «Укрпоштою» із Закарпаття. Але 12 травня вони загинули через відсутність кисню. 

Про це повідомив в своєму Telegram-каналі журналіст Віталій Глагола, - пише agronews.ua.

За його словами, бджолярі із Іршави та Виноградова надіслали спеціальні пакети із бжолами, маткою і спецільним розплодом надіслали Укрпоштою до замовників.

400 спеціальних пакетів працівники Укрпошти везли у звичайній вантажівці Hyundai. Через відсутність кисню і відсіків для провітрювання усі 8 мільйонів бджіл, що були у вантажівців не вижили. Це виявили в Ужгороді за кілька годин після відправки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову бюджетного комітету зі «Слуги народу» помітили в ресторані з найбільшим підрядником «Великого будівництва»

Бджолярі звернулись до поліції і збираються судитись із Укрпоштою. Вартість усіх відправлених поштою бджіл на ринку складає близько 500 тисяч гривень.

«Вони просто запарились і тій вантажівці із без кисню і під розпеченими металом. Вони ж живі – це не просто вантаж. Бджолам теж треба кисень, а тут його не було ще й у спеку. У мене серце розривається від побаченого вчора. Справа не тільки у матеріальних збитках – бджіл шкода неймовірно», – розповіла журналістові одна із пасічниць Марія Лендел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2021 році на бюджет участі для сільських територій Луцької громади виділять пів мільйона гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити