image
 |  0 13 Травня 2021 | 09:04

Голову бюджетного комітету зі «Слуги народу» помітили в ресторані з найбільшим підрядником «Великого будівництва»

Обидва відвідувачі ресторану «Адріатика» запевнили журналістів, що не знайомі один із одним.

Член парламентської фракції «Слуги народу», голова бюджетного комітету Юрій Арістов відвідав київський ресторан «Адріатик» одночасно з одеським бізнесменом Олександром Бойком, пов'язаним із компанією «Автомагістраль - Південь», - передає «Радіо Свобода».

Згадана компанія є найбільшим одержувачем бюджетних коштів на відновлення доріг в рамках державної програми «Велике будівництво». Депутата і бізнесмена увечері 8 квітня зафіксувала знімальна група проекту «Схеми», що готувала сюжет про порушення карантину можновладцями.

Журналісти зняли, як Арістов і Бойко разом спускаються з третього поверху ресторану і з різницею в кілька секунд виходять із закладу.

У коментарі «Схемам» Бойко заявив, що «Арістова не знає». Арістов, у свою чергу, запевнив журналістів, що «не уявляє, хто такий Бойко». «Схеми» неодноразово бачили голову бюджетного комітету в ресторані «Адріатик» під час локдауну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація виглядає так, що одні агенти Москви усувають інших, щоб бути головними лобістами Путіна в Україні, - депутат Волиньради

Компанія Бойка «Дорожник-97» є найбільшим постачальником будівельних матеріалів і техніки для «Автомагістраль - Південь».

Обсяг тендерів на будівництво доріг, виграних компанією «Автомагістраль - Південь» з початку 2020 року, становить близько 37 млрд гривень. Згідно з підрахунками журналістів проекту «Наші гроші», ця компанія є найбільшим приватним підрядником «Великого будівництва» і отримує близько третини всього фінансування.

«Автомагістраль - Південь» оформлена на Валерія Короткова й Олега Наливанного, але, за даними «Наших грошей», контролює її Олександр Бойко. У березні він отримав дозвіл Антимонопольного комітету на концентрацію понад 50% в статутному капіталі компанії.

Автори матеріалу зазначають, що від бюджетного комітету залежить фактичний перерозподіл коштів платників податків. У протоколах засідання комітету зафіксовано, що Арістов неодноразово розглядав перерозподіл коштів «Укравтодору» на будівництво різних доріг. Іноді - незважаючи на незгоду Рахункової палати.

Як зазначає Знай.ua, «Автомагістраль - Південь» є співзасновником Національної асоціації дорожників України, а Олександр Бойко - її віце-президентом. У розслідуванні Bihus.Info згадувалися факти закупівель цією компанією асфальтобетону для будівництва доріг за завищеними цінами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реставрація валів Луцького замку вартуватиме 15 мільйонів гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити