image
 |  4 23 Жовтня 2023 | 20:43

Довічне ув'язнення: покарали коригувальника, який вдавав з себе переселенця

Зловмисник коригував повітряні удари агресора по військовій та критичній інфраструктурі Черкащини.

Про це інформує Служба безпеки України на своєму телеграм-каналі.

Контррозвідка СБУ затримала російського агента у травні 2023 року під час фотографування ним зовнішнього периметра місцевого підприємства Укроборонпрому.

Слідчі встановили, що фото- та відеозображення заводу та геолокації його об’єктів потрібні були окупантам для підготовки прицільного удару по українському підприємству.

Ворожим агентом, який готував повітряну атаку РФ, виявився мешканець Херсонщини. Після окупації регіону він перейшов на бік російських загарбників і добровільно вступив до «Ліберально-демократичної партії Росії», яку до недавнього очолював Владімір Жиріновский і яка облаштувала свій «осередок» у Херсоні.

Перебуваючи в лавах цієї «партії», зрадник закликав місцевих жителів підтримати окупантів та приходив на російські блокпости, де пропонував свою допомогу у війні проти України.

Таким чином він потрапив у поле зору воєнної розвідки Російської Федерації, яка згодом його завербувала і поставила йому завдання – виїхати на Черкащину для збору розвідданих.

Для маскування злочинної діяльності зловмисник вирушив до центрального регіону України як переселенець.

На Черкащині він об’їжджав місцевість та намагався визначити ключові транспортні розв’язки, а також координати адмінбудівель та підприємств оборонно-промислового комплексу України.

Для комунікації з окупантами їхній поплічник використовував анонімний чат у месенджері.

За матеріалами української спецслужби суд призначив зловмиснику найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині застрелився місцевий депутат

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити