image
 |  0 7 Вересня 2018 | 07:31

Дружина «кума Путіна» має бізнес в Росії та доступ до одного з найбільших нафтових родовищ (ВІДЕО)

Подружжю Медведчуків вдалося обійти ключових гравців на російському нафтогазовому ринку.
Про це повідомляє "ТСН".
Дружина лідера "Українського вибору" і кума Путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко виявилася власницею багатьох компаній в Україні і Росії. Окрім того,пов'язана з нею фірма отримала доступ до одного з трьох найбільших нафтових родовищ у Росії, обійшовши ключових гравців на російському нафтовому ринку.
Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми" (спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу UA:Перший).
https://www.youtube.com/watch?v=RZVoS62rEy8&feature=youtu.be
 
Згідно з офіційними даними Міністерства юстиції України, у Віктора Медведчука майже немає бізнесу в Україні. Він є засновником ТОВ "Форпостінвест", яке займається бізнес-консультуванням. Це єдина комерційна компанія Медведчука, решта дві пов’язані з громадською діяльністю: він є співзасновником ГО "Спілка адвокатів України" та керівником ГО "Український вибір – Право народу".

"Схеми" Скромний бізнес Медведчука в Україні.
Справжньою "акулою бізнесу", якщо вірити офіційним даним, є дружина Медведчука Оксана Марченко. Вона є засновницею, кінцевим бенефіціаром чи власницею істотної участі у щонайменше десяти компаніях, які займаються нерухомістю і будівництвом, фінансами, працюють у сільському господарстві, заготовляють ліс, проводять інженерні вишукування, працюють у медіа.

"Схеми" Оксана Марченко є справжньою "акулою бізнесу".
Журналісти з'ясували, що три українські компанії Марченко з 2015 по 2016 роки зайшли у співзасновники ООО "ТАВРИЯ-ИНВЕСТ", зареєстрованої за російським законодавством у березні 2015 року у Ялті. Ймовірно, ця компанія була створена для того, аби управляти майном Медведчуків у Криму після анексії.

"Схеми"
Директором ялтинської ООО "ТАВРИЯ-ИНВЕСТ" є Інна Палій. Вона ж керує фірмою з Москви зі схожою назвою - ООО "ИК "ТАВРИЯ СЕВЕР". Власниками московської компанії є кіпрські фірми VENTOLOR INVESTMENTS LTD, потім – VENTOLOR HOLDING LTD.

"Схеми"
Засновником останньої є інша кіпрська компанія – TUMILLON INVESTMENTS LTD, єдиним власником якої є Оксана Марченко.
VENTOLOR HOLDING LTD володіє 50,1% акцій "НЗНП Трейд", яка 2015 року виграла у Росії конкурс на право видобувати нафту на одному із трьох найкрупніших родовищ Ханти-Мансійського автономного округу – Гавриківському. Його запаси оцінювали у понад 40 мільйонів тонн.

"Схеми"

"Схеми"

Схеми" Як Марченко пов'язана з Гаврилівським родовищем.
Умови конкурсу були прописані таким чином, що виграти його могла лише "НЗНП Трейд". Державний гігант "Роснефть" на чолі з другою людиною у Росії після Путіна Ігорем Сєчіним збирався судитися через дискримінаційні умови конкурсу, але потім з невідомих причин відкликав свою заявку на родовище.
"НЗНП Трейд" розпочав облаштовувати Гавриківське родовище і закуповувати обладнання для нього лише цьогоріч, через три роки після конкурсу. Це сталося після того, як пов'язана з родиною Медведчуків кіпрська фірма VENTOLOR HOLDING LTD отримала контрольний пакет акцій "НЗНП Трейд".
Журналісти також встановили, що кіпрські фірми Марченко володіють ще й часткою в "Торговом доме НЗНП" – компанії, яка спеціалізується на продажу нафтопродуктів.

"Схеми"
Російські та українські експерти вважають, що нафту, яку будуть добувати на Гавриківському родовищі і потім переробляти на пов'язаному з "НЗНП Трейд" Новошахтинському заводі у Ростовській області, будуть продавати на окупованій частині Донбасу.
"Нема такого жорсткого контролю з боку України… там нема митниці, податкової, там не можна відслідкувати обсяги і ціни. Це відкрило ящик пандори для ділків або бізнесменів", - каже український фахівець, аналітик UPECO Олександр Сіренко.
"Схеми" надіслали запит до Новошахтинського заводу нафтопродуктів із питанням щодо потенційних покупців, але на момент публікації відповіді не отримали. Також вони надіслали письмові запитання Оксані Марченко та Віктору Медведчуку, але ті також поки не відповіли.
Нагадаємо, напередодні нового політичного сезону і виборів 2019 року Медведчук влився до партії Рабіновича і відповідатиме "за відновлення миру з Росією" Віктор Медведчук увійшов до складу партії "За життя" Вадима Рабіновича, де відповідатиме "за напрям із відновлення миру з Росією, відновлення переговорів із СНД". "Були нормальні ділові стосунки". Медведчук розповів, як обрав Путіна за кума Медведчук є кумом президента Росії Володимира Путіна і повторює багато його ідей - виступає за федералізацію України та зближення з Москвою, не вважає Росію агресором і прагне скасування антиросійських санцій. Після перемовин Путіна і президента США Дональда Трампа у Гельсінкі Перемовини Трампа та Путіна викликали бажання Медведчука іти на вибори - ЗМІ Медведчук вирішив балотуватися до Верховної Ради, щоб там просувати зміни до Конституції щодо статусу Донбасу, писали ЗМІ.
Також стало відомо, що Журналісти програми "Схеми" встановили зв'язок телеканалу "112 Україна" з Медведчуком Медведчук встановив контроль над телеканалом "112 Україна", хоча сам він це заперечує.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, що Віктор Балога очолить виборчий центр Гриценка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити