image
 |  4 15 Лютого 2018 | 18:20

Дуда направив закон про ІНП у Конституційний суд

Президент Польщі Анджей Дуда 14 лютого направив закон про Інститут національної пам'яті (ІНП) на розгляд Конституційного суду Польщі. Про це 15 лютого 2018 року повідомляє сайт «РБК-Україна». Про це повідомляє канцелярія польського президента.
Президент Анджей Дуда направив до Конституційного суду заяву про дослідження відповідності з Конституцією закону від 26 січня 2018 року про зміни в закон про інститут національної пам'яті, - йдеться в офіційному повідомленні.
За словами президента, положення закону повинні бути досить точними, щоб кожен громадянин, прочитавши їх, розумів, чи може його поведінка бути кримінально караною чи ні. Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Яцек Чапутович заявив, що Конституційний суд Польщі при розгляді змін у закон про інститут національної пам'яті, які передбачають відповідальність за пропаганду «бандерівської ідеології», може врахувати позицію української сторони.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити