image
 |  0 9 Листопада 2021 | 10:31

Дуда попередив Зеленського про загрозу

Анджей Дуда розповів про ризик застосування режимом Лукашенка подібних заходів проти інших країн регіону.

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою обговорив міграційну кризу, яку спровокували дії режиму Лукашенка.

Про це інформує пресслужба Офісу глави.

Зеленський розповів про ситуацію на українсько-білоруському кордоні й ті заходи, що здійснюються для його належного захисту. Також президент України поінформував Дуду про безпекову ситуацію на Донбасі.

Своєю чергою польський лідер засудив цинічне використання цивільних осіб білоруською владою. Він також вказав на зростання ризику застосування подібних заходів проти інших країн регіону, що значно знижує рівень безпеки у всій Європі.

На завершення президенти заявили про взаємну підтримку та солідарність у цьому питанні.

Зазначимо, що Білорусь спровокувала міграційну кризу на своїх кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Нелегали з Іраку, Сирії та країн Африки масово прибували до Мінська, а прикордонна служба Білорусі допомагають мігрантам потрапити до ЄС. Дозвіл на прохід біженців став відповіддю Лукашенкового режиму на західні санкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першу спробу припинено: поляки показали великий табір мігрантів, які хочуть перетнути кордон

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити