image
 |  4 13 Липня 2018 | 11:16

Дуда вшановував на Волині польських поліцаїв-колаборантів, причетних до геноциду українців і чехів? – ветеран АТО

Ветеран російсько-української війни, боєць «Легіону Свободи» Олександр Приступа висловив подивування з приводу того, чому під час візиту на Волинь польський президент Анджей Дуда вибрав для вшанування жертв минулої війни селище Олика. На його думку, в Олиці він міг вшановувати хіба польських поліцаїв-колаборантів, які брали участь у геноциді українців і чехів.
Про це він написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.
«Президент «братньої» Польщі Дуда продудів у свою дудку про те, що Україна ні багато ні мало, повинна заборонити вшанування воїнів УПА! Це він заявив одразу після відвідин України, де віддав шану людобойству, вчиненому українськими націоналістами над нещасними, невинними мирними польськими жителями», - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда «затягнув стару пісню» щодо героїв УПА
Олександр Приступа зауважує, що його найбільше здивувало місце, яке він вибрав для вшанування їхнього «людобойства».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда в Олиці помолився та закликав не забувати історію, а також назвав події 40-х на Волині етнічною чисткою (ДОПОВНЕНО)
«Чому Олика? Олика – це містечко, що жодного разу не було атаковане УПА і де не загинув жоден поляк. І було би дуже дивним, аби УПА атакувало те містечко,бо воно було базою німецьких окупантів, де розміщувався гарнізон німецьких окупантів з 2500 солдатів, яких перевели з фронту саме для боротьби з тими українськими націоналістами. В УПА не було таких сил і засобів, аби атакувати такі значні сили окупантів», - продовжує ветеран російсько-української війни ветеран із Володимира-Волинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляків на Волині загинуло близько 7 тисяч, – краєзнавець Ярослав Царук

Окрім того, з його слів, Олика була базою розміщення польських поліцаїв-гітлерівських колаборантів, які з Олики вчиняли напади на навколишні українські села.

«Це якраз польські поліцаї з Олики брали участь у знищенні чесько-українського села Малин, де більшість населення загнали в місцевий костел під приводом, що треба сховатись від банди УПА,що зараз нападе на село. В костел зігнали всіх – жінок, стариків, дітей. Потім облили його бензином і спалили всіх живцем. (Це відбувалось із чехами, бо українську частину села Малин знищили ще перед тим). Награбоване у чехів майно і корів вбитих селян відганяли якраз в Олику», - продовжує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівські історики відреагували на антиукраїнські висловлювання президента Польщі під час візиту на Волинь

«Я так розумію, що президент Дуда не приїздив в Олику вшанувати німецьких солдат, то кого він там вшанував? Дуда вшановував в Олиці польських поліцаїв-колаборантів, що брали участь у геноциді українців і чехів?», - ставить риторичне запитання Олександр Приступа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники круглого столу «Волинь-43» ухвалили резолюцію з вимогами до української влади дієвіше відстоювати національні інтереси

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити