image
 |  14 11 Травня 2019 | 22:33

Двері нашої Церкви і наші серця відриті для всіх, - Епіфаній у Володимирі-Волинському

Про це на завершення богослужіння у кафедральному соборі Різдва Христового у Володимирі-Волинському, заявив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. 

Блаженнійший Владика зазначив, що на сьогодні головним завданням всіх православних є об’єднання навколо Київського престолу.

«Ми маємо продовжувати молитися за подальший розвиток Церкви, адже 15 грудня минулого року була закладена основа, коли три гілки Українського Православ’я об’єдналися. На сьогодні ми покликані об’єднуватися у Єдиній Помісній Церкві. Перед нами стоїть завдання об’єднання всіх православних навколо Київського престолу. Якщо б це відбулося раніше, то не було б тих негараздів, які ми маємо наразі», – наголосив Предстоятель Православної Церкви України.

Митрополит Епіфаній також розповів про те, що Українська Православна Церква продовжує перемовини з іншими Православними Церквами з метою отримати визнання автокефалії. «Маємо надію, що у цьому році декілька Православних Церков визнають нашу автокефалію», – додав Його Блаженство.

У своєму слові Блаженнійший Владика нагадав про те, що двері Православної Церкви України відкриті для всіх:

«Ми закликаємо всіх братів, ієрархів, духовенство та мирян, які до цього часу ще визначаються, – двері нашої Церкви і наші серця відриті для всіх. Ми готові з любов’ю об’єднати тих, хто поки що вагається, але ми переконані – вони прийдуть до усвідомлення того що всі ми українці повинні в Єдиній Православній Церкві служити Богові та інтересам свого українського народу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церква, яка має духовний центр в країні агресора, повинна мати відповідну назву, - Епіфаній у Володимирі-Волинському

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити