image
 |  4 18 Липня 2023 | 17:14

Дві функції: у ГУР розповіли про завдання "вагнерівців" у білорусі

"Вагнерівці", які нині прибувають до Білорусі, виконуватимуть там дві функції ‒ навчання військових та "нервування" НАТО.

Нині там перебуває близько 500-700 бойовиків. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

За його словами, нині найманці перебувають у Білорусі "в статусі людей, про яких два диктатори між собою домовились". Частина з них справді готуватимуть білоруську армію, а пізніше, можливо, навчатимуть і нові підрозділи мобілізованих росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни зосередили сили на Куп’янському напрямку, під Бахмут перекидають резерв

"А частина буде публічно і свідомо залучена, зокрема, в тому, щоб нервувати Польщу, інші країни-члени Альянсу і Європейського Союзу", – сказав Юсов.

Він наголосив, що ці найманці не становлять якоїсь загрози для ЄС та країн НАТО. Тим паче, що вони заходять до Білорусі роззброєними. У роззброєному стані вони здебільшого залишають і тимчасово окуповані території України.

За словами представника ГУР, Україна моніторить ситуацію. Нині прибуття вагнерівців до Білорусі жодним чином не змінює безпекової ситуації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити