image
 |  4 24 Березня 2021 | 20:00

Дві з трьох робіт луцького скульптора дістали з води (ВІДЕО)

З річки Стир дістали дві з трьох робіт луцького скульптора Миколи Голованя, які невідомі кинули у річку. Скульптури дістали з води водолази.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Дві роботи нині сохнуть, ще одну, пошкоджену поки залишили у воді.

78-річний скульптор Микола Головань каже: хто поскидав його роботи в річку – не бачив. Про знищені скульптури дізнався вже зранку.

«Внутрішньо це не приємно. Це були фрагменти робіт пластики, скульптури, які могли десь вмонтуватися у якусь стіну і щоб воно мало естетику», - розповідає скульптор.

Скульптури з каменю – важкі, говорить водолаз Сергій Хмара, який діставав роботи майстра з річки.

«Потрібно було одягатися в спорядження і працювати», - каже він.

До «Будинку з химерами» - діючої майстерні скульптора Голованя - завжди йдуть туристи. Сюди можна вільно зайти, пофотографувати, поспілкуватися з майстром. Скульптор каже, після того, як роботи просохнуть, спробує їх відновити.

«Микола Головань заяви до поліції не писав», - розповіла інспекторка сектору комунікації управління Нацполіції Волині Марина Балдич.

Інформацію про вандалізм правоохоронці побачили у соцмережах. Відомості внесли в журнал єдиного обліку заяв та повідомлень. Нині триває перевірка, поліцейські встановлюють причетних осіб.

Нагадаємо, влітку з нагоди 935 річниця Луцька у Центральному парку культури та відпочинку Лесі Українки презентували 30 скульптур з нічною підсвіткою. Митець Микола Головань особисто курував усі роботи на алеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Луцької міськради ініціював виділення коштів на відновлення скульптур архітектора Голованя

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити