image
 |  243 11 Вересня 2021 | 17:41

Двоє волинян-праведників отримуватимуть довічні стипендії

Уряд призначив довічні стипендії 26-и українцям, які рятували євреїв на території України під час Голокосту у роки Другої світової війни. Серед них є двоє волинян.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Про це йдеться у постанові уряду № 935 від 8 вересня. Стипендію отримуватиме Ваврисевич Марія Макарівна. Жінка має звання «Праведник народів світу». Довічні виплати також були призначені Масло Петру Івановичу. Він має звання «Праведник України».

Ці волиняни – 1935-го року народження. Як йдеться у пояснювальній записці до постанови уряду, довічну стипендію волиняни отримуватимуть у розмірі трьох прожиткових мінімумів.

Довідково: зі слів старшого наукового співробітника Національного музею історії України у Другій світовій війні Віталія Горобця, праведник народів світу — це офіційне звання, яке надає держава Ізраїль. Є спеціальна процедура, формальні ознаки, затверджений порядок його присвоєння. Після здобуття Незалежності України Всеукраїнська єврейська рада надавала звання праведника України — це приблизно 3 тисячі нагороджених, половину з них визнали праведниками народів світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стpічка пpо луцького скульптоpа Миколу Голованя – на Каннському фестивалі (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити