image
 |  0 21 Грудня 2019 | 08:24

Е-квиток у місті: лучанам досі важко відмовитися від готівки

Попри рішення виконкому Луцької міської ради про єдиний квиток у громадському транспорті міста відсьогодні – електронний, лучани розраховуються готівкою, водії маршруток та кондуктори в тролейбусах від готівки не відмовляються.

Центр міста, 9-та година ранку. Громадський транспорт заповнений, люди, які з нього виходять, про оплату розповідають таке:

Розраховується в транспорті е-квитком Анна Воляник: "Це зручно, не треба чекати решти, швидко. – Чи бачили Ви, щоб готівкою розраховувалися? – Так".

Розраховується в транспорті е-квитком Євгенія Кінах: "Карткою, бо я законослухняна і таке давно треба було зробити. Дійсно, є тимчасові незручності, але все налагодиться".

Розраховується в транспорті е-квитком Наталія Панафідіна: "Пів дев’ятої, людей майже не було. Розраховуюся карткою з того часу, як їх ввели, - я принципово тільки ними розраховуюся. – Чому? – Така моя громадська позиція".

Є і ті, хто платить за проїзд готівкою. Таку форму оплати приймають в маршрутках та тролейбусах.

Кондуктор у тролейбусі Неля Машевська: "Дали талони й сказали іти працювати. Не сказали до коли можна буде давати готівку. Ми працюємо до 17 січня, а як буде далі – не знаю".

Водій маршрутки Володимир Зданюк: "Ви берете оплату готівкою? – так, Мене ніхто не попереджав. Мені і так добре, аби гроші платили".

Оплата проїзду готівкою вважається неоплаченим проїздом, - каже начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов. З його слів, контроль працює при Луцькому підприємстві електротранспорту. На маршрутних рейсах перевізників контролю ще немає, говорить він.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити