image
 |  4 10 Вересня 2019 | 13:18

Екологічна катастрофа на Волині: «море» тухлої риби скинули в річку (ФОТО,ВІДЕО)

На Ківерцівщині в результаті діяльності скандального товариства з обмеженою відповідальністю «Цумань-Риба» тонни мертвої риби скинули у річку Путилівка. На місце масштабної екологічної катастрофи обласні екологи виїжджати навіть не збираються, бо до даної фірми причетна компанія нинішнього нардепа України.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Встелені тухлою рибою береги річки Путилівки, що поряд села Башлики Ківерцівського району. Таку жахливу картину можна спостерігати від діяльності одіозного підприємства ТзОВ «Цумань-Риба». Місцева влада закриває очі на безпорядок та беззаконня, разом з місцевими полісменами.

Конфлікт довкола ставків в Ківерцівському районі, поряд села Башлики, назрівав давно. Передувало це тим, що ТзОВ «Цумань-Риба» в ході своєї діяльності забороняли місцевим жителям ловити рибу, відпочивати та купатися в ставках. Тому системно назрівав запал конфлікту.

А все розпочалось з того, що ще в 2015 році, тоді ще голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, надав в оренду на 49 років ставки площею 176 гектарів ТзОВ «Цумань-Риба». 

Засновником підприємства була депутат селищної ради Попик Людмила Прокопівна, яка раніше очолювала місцевий рибгосп та «засвітилась» під час скандального будівництва у Старому місті Луцька, на вулиці Кафедральній, 13.  

Співзасновником цього підприємства є компанія нинішнього нардепа України від Волині. Про це ми розповімо детальніше згодом.

До місцевого бюджету кошти з оренди землі на рахунок Дубищенської сільради не надходили з 2014 року по 2018 роки. 

Договір оренди за підписом голови Ківерцівської РДА Ткачука Валерія та орендаря Людмили Попик. 

Отож, Людмила Попик орендувала ставки площею 176 гектарів за 12 тисяч гривень на рік. Відразу ж підприємство встановило свої чіткі правила та заборонила місцевим жителям право доступу до водойм. Такі моменти звісно обурили місцеве населення.

Тому, жителі села Башлики, зібрали понад 156 підписів для колективного звернення до підприємства ТзОВ «Цумань-Риба» з проханням врегулювати загального доступу до водокористування. Підключились до цієї справи і місцеві депутати Дубищенської селищної ради.

Днями, працівники даного підприємства під час спуску води з ставка - зруйнували дамбу. Також, зі слів селян, не мали відповідних дозволів від екології на проведення відповідних робіт. Таким чином, припускають місцеві жителі, відбувся несанкціонований спуск води, дозвіл на яке дали навіть не екологи. 

Про ці випадки місцеві люди повідомили працівників поліції, які не охоче склали акт про правопорушення та повідомили екологів, які на місце події не виїхали. Селяни припускають, що в цьому сир-борі замішані екологи, поліція та місцева районна адміністрація разом з головою сільської ради.

Адже договори на оренду ставків були пролонговані таємно від депутатів, а додатковий договір був укладені заднім числом вже після звернень селян до поліції.

Підпис додаткового договору, датований уже 5 липня 2019 року за підписом голови Ківерцівської районної адміністрації Ткачука Валерія Євгеновича..

Така вседозволеність та відчуття безкарності відбувалась очевидно роками, поки вже остаточно не повстали селяни. Таку впевненість «царювання» ТзОВ «Цумань-Риба» під прикриттям правоохоронців, екологів, районної адміністрації Ківерцівського районну надавав імунітет причетності фірми впливого нардепа з Волині.

Як розповідають селяни, поряд із цими ставками теж є водойми, які не зареєстровані ніде в земельному кадастрі, але вони спокійно функціонують.

     

   

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити