image
 |  2 28 Січня 2021 | 18:31

Екс-голова «Нафтогазу» задекларував 53,2 мільйона гривень заробітної плати за рік

Кандидат від Зеленського на посаду першого віце-прем'єра - міністром енергетики України Юрій Вітренко декларує 53,2 млн грн заробітної плати за рік в «Нафтогазі» та в «Укрнафті» 2,2 млн грн за рік. Та  200 мільйонів премії в «Нафтогазі».

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко перед спробою свого офіційного призначення на посаду виконав вимогу закону і розмістив декларацію про доходи. У 2019 м в «Нафтогазі» він заробив понад 53,2 млн грн, а в 2020-му отримав від «Укрнафти» понад мільйон. Варто відзначити, що в документах не відображена премія, яку він отримав напередодні свого призначення на посаду першого заступника міністра.

У 2019 м (працював повний рік) Вітренко заробив:

4,4 млн грн на місяць від "Нафтогазу" (53,2 млн грн за рік);

185,6 тис. Грн в місяць від "Укрнафти" (2,2 млн грн за рік);

95,5 тис. Грн на місяць відсотків від депозиту в Ощадбанку;

У 2020-му (був звільнений з "Нафтогазу"):

117 тис. Грн в місяць від "Укрнафти"

100,8 тис. Грн на місяць відсотків за депозитами.

Що цікаво, ще в 2019-му дружина Вітренко Ірина показала рахунки в Ліхтенштейні на загальну суму 3,8 млн доларів, 702 тис. Євро. Крім того, у неї були рахунки в Великобританії, Німеччині. А вже в 2020-му рахунку, мабуть, закрили.

У Німеччині Вітренко орендує квартиру площею 298 квадратних метрів. Всі три автомобілі, який є у сім'ї, записані на його дружину. Серед них, наприклад, Tesla Model X (оціночна вартість 4,6 млн грн).

Незважаючи на збитки "Нафтогазу", в бюджеті знайшли понад 200 млн грн на виплату премії для Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР вдруге не призначила Юрія Вітренка міністром енергетики: як голосували волинські нардепи?

Другу частину премії в розмірі понад 94 млн грн (на момент призначення виплати - еквівалент 4 млн доларів) колишньому менеджеру не виплачували майже протягом року. Однак напередодні узгодження його кандидатури на позицію міністра енергетики питання вирішилося.

При цьому в головному фінансовому документі країни не заклали гроші для необхідного підвищення зарплат медикам.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити