image
 |  5 30 Жовтня 2018 | 13:27

Екс-керівник Волинської поліції офіційно очолив Київську ОДА

Президент Петро Порошенко призначив головою Київської обласної державної адміністрації колишнього начальника Національної поліції в Києві, першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Олександра Терещука.
Відповідний указ від 30 жовтня розміщений на сайті глави держави.
"Призначити Терещука Олександра Дмитровича головою Київської обласної державної адміністрації з 30 жовтня 2018 року з оплатою праці відповідно до законодавства", – йдеться в документі.
Як повідомляє прес-служба президента, під час представлення нового голови КОДА Порошенко заявив, що ставить Терещуку "головне завдання – це захист людей, в тому числі і соціальний захист.
"Ми маємо бути абсолютно відкритими до проблем людей і не класти проблеми у "довгу шухляду", а вирішувати їх", – глава держави.
Зокрема Порошенко згадав монетизацію субсидій.
За його словами, механізм монетизації субсидій має бути негайно розроблений і запроваджений якомога швидше.
Як повідомлялось, протягом останніх двох тижнів до Кабміну з Адміністрації президента надійшли подання на звільнення чотирьох губернаторів.
 
24 жовтня Кабінет міністрів погодив звільнення голів Київської, Луганської, Чернівецької та Черкаської обласних державних адміністрацій.
Олександр Терещук з вересня 1995 року працював у структурах Головного управління МВС України в місті Києві.
З листопада 2012 по липень 2014 року Терещук очолював управління МВС у Волинській області. Таким чином підпадав під люстрацію.
З липня 2014 року він був начальником Головного управління МВС у місті Києві.
Водночас у липні 2015 року президент скасував люстрацію генерал-майора Терещука.
У травні 2015 року видання "Наші гроші" повідомило, що Терещук побудував триповерховий особняк на землі, яка заарештована за підозрою в незаконному виділенні.
Сам Терещук заявляв, що має всі необхідні акти на землю, і будівництво його будинку було повністю законним.
З квітня 2016 року до нині Терещук займав посаду заступника голови Одеської ОДА.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити