image
 |  2 22 Березня 2019 | 23:31

Екс-регіонали та люди Ющенка: кому довірився Гриценко на Волині?

Кандидат у Президенти Анатолій Гриценко обрав довірених осіб у всіх 5-ти виборчих округах на Волині. Серед тих, кому він довірився, – двоє екс-регіоналів, людина з команди “помаранчевих”, книговидавець та партієць місцевого осередку “Громадянської позиції”, — пише ЧЕСНО.

Згідно зі ст. 67 закону “Про вибори Президента України”, довірені особи кандидата в Президенти агітують за нього, сприяють йому у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об’єднаннями громадян, виборцями.

На виборчому окрузі з центром у Володимирі-Волинському (№19) довіреною особою Гриценка став екс-регіонал Іван Костик.

Він був членом “Партії регіонів”, 2010 року балотувався до Волиньради. У 2010-2013 роках очолював ДП “Волиньвугілля”. Мешкає в Нововолинську, де є одним із засновників “Організації роботодавців міста Нововолинськ”.

За інформацією місцевих ЗМІ, після Революції Гідності Костика знову намагалися призначити на посаду директора ДП “Волиньвугілля”, однак нічого з цього не вийшло.

У коментарі Руху ЧЕСНО він розповів, що став довіреною особою Гриценка, бо довіряє йому, а з регіоналами, мовляв, його нічого не пов’язує з 2012 року.

“Коли я припинив обіймати посаду генерального директора ДП “Волиньвугілля”, вийшов з партії, бо не був згоден з її політикою. А так то раніше я був її рядовим членом. На цих виборах погодився стати довіреною особою Гриценка, тому що довіряю йому”, – зазначив Костик.

У Горохівському, Локачинському, Луцькому, Турійському та Рожищенському районах (округ №20) довіреною особою кандидата став теж політик з досвідом Олександр Александрук. Раніше він працював у команді Віктора Ющенка.

У 2005-2010 роках очолював Локачинську РДА. На той час головою ВОДА був теперішній депутат від “БПП”, кандидат на відкликання з Волиньради Володимир Бондар.

“Я знаю Анатолія Гриценка ще з Помаранчевої революції. Фактично це команда, яка була і під час Помаранчевої, і під час Революції Гідності. Він запропонував мені особисто стати його довіреною особою, і я погодився”, – пояснив Александрук.

Журналісти Руху ЧЕСНО поцікавилися в нього, чи отримував він пропозиції щодо співпраці від представників інших політичних таборів, які теж свого часу працювали разом з ним у команді Ющенка.

 “Ні, мені ніхто нічого більше не пропонував. Та я б і не погодився, бо підтримую Гриценка”, – відповів він.

Округ з центром у Ковелі (№21) Гриценко довірив екс-регіоналу Іванові Смітюху.

Нагадаємо, що саме через це призначення очільник осередку “Громадянської позиції” на Волині Сергій Чуріков залишив політику. У коментарі Руху ЧЕСНО Гриценко тоді запевняв, що екс-регіоналів у його команді не буде.

2010 року Смітюха обрали депутатом Волинської обласної ради від “Партії регіонів”. Того самого року його призначили на посаду голови Ковельської райдержадміністрації, а в листопаді 2012-го звільнили.

Іван Смітюх є власником ВАТ “Ковельський хлібокомбінат”.

У коментарі Руху ЧЕСНО він сказав, що журналісти шукають зрадника там, де його немає, і що його політичне минуле є чистим.

“Те, що я став довіреною особою, – це був логічний крок. А щодо регіоналів… А ви бачили, як мене з “Партії регіонів” викинули й пережували у 2012 році? 2 роки я був у партії, очолював Ковельську райдержадміністрацію. Намагався впровадити там хоч щось у життя. Я був не згоден з політикою партії, тому їм не підійшов. Тоді я знову став Іваном, який займається хлібом”.

Щодо свого брата Григорія Смітюха, екс-нардепа від “Партії регіонів”, то коментувати його членство в партії та позиції Іван Смітюх відмовився.

“Є я, а є мій брат. І ми різні люди. Якщо щось цікавить про мого брата, питайте його”, – резюмував він.

До речі, Рух ЧЕСНО вже писав про те, що під час зустрічі Анатолія Гриценка з виборцями в Луцьку його охорона не дозволила присутнім запитати про регіоналів у команді кандидата.

На окрузі з центром у Луцьку (№22) Гриценко довірився екс-директору “Волинської обласної друкарні”, книговидавцеві Дмитру Головенку. Сьогодні він очолює ОСББ “Ветеранів 22”, а також є директором видавництва “Ключі”. 2015 року балотувався до Луцької міської ради за списком Української республіканської партії під №1.

У коментарі Руху ЧЕСНО Головенко розповів, що йому запропонували стати довіреною особою представники волинської команди Гриценка:

“Я хотів працювати на цих виборах. І в мене була принципова позиція, з ким працювати. Тут мені запропонували від Гриценка, і я погодився. Звісно, крім нього, є й інші кандидати, яких я теж міг би підтримати. Але Гриценка я поважаю. І підтримую зараз його”.

Він додав, що має досвід роботи під час попередніх виборчих кампаній, і запевнив, що з регіоналами ніколи не працював.

На окрузі з центром у Маневичах (№23) довіреною особою Гриценка став Сергій Гетманчук. Він є членом “Громадянської позиції” та депутатом Ківерцівської міської ради.

Рух ЧЕСНО розпитав у волинській організації “Громадянської позиції” щодо перебування в їхній команді екс-регіоналів. Після того, як Сергій Чуріков склав повноваження голови місцевого осередку партії, нещодавно обрали нового очільника – військовослужбовця Олександра Кралюка. Він також є керівником штабу Гриценка на Волині.

“Згідно зі статутом партії, регіонали не можуть перебувати в команді “Громадянської позиції”. Ці люди (довірені особи – прим. ЧЕСНО) не є членами партії. Довірених осіб наразі ніхто змінювати не буде. У них є всі якості та чесноти, щоб представляти Гриценка”, – зазначили в прес-службі парторганізації.

В одному з коментарів волинським ЗМІ Олександр Кралюк виявив підтримку екс-регіоналу Іванові Смітюху:

“Я особисто рекомендував Смітюха, бо переконаний, що ми маємо говорити про людину, а не про прізвище. 2013 року він вийшов з “Партії регіонів” через ті дії, які призвели до розгону Майдану. Він мав силу заявити, що категорично не згоден з тим, що робить партія. Я бачив документи в СБУ, як його тоді ламали. Він абсолютний непопуліст”.

Нагадаємо, що довірені особи Габера пов’язані з “Батьківщиною” й агітують на Вінниччині за Юлію Тимошенко, а на Одещині Вілкул довіряє фігурантам антикорупційних розслідувань. Серед довірених осіб Зеленського на Волині – екс-КВНщик, заробітчанин і спортсмен.

Рух ЧЕСНО також повідомляв, що на Івано-Франківщині Порошенко довірився іменитим освітянам та екс-меру.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити