image
 |  0 18 Грудня 2018 | 17:01

Екс-СБУшник намагався підірвати залізницю на Харківщині

Представник департаменту контррозвідки Служби безпеки України Володимир Настюк заявив, що колишній співробітник спецслужби, а нині один з бойовиків на Донбасі, намагався влаштувати диверсію на залізниці в Харківській області.

Про це він розповів на брифінгу у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проведена спецоперація - попереджений диверсійний акт на одному з об'єктів транспортної інфраструктури Харківської області. Злочин готувався представником "ЛНР", - сказав він

За його словами, 17 грудня виконавець цього злочину - громадянин України - заклав вибуховий пристрій під одним з ділянок залізничного полотна в Харківській області і попрямував на окуповану територію Луганської області, де повинен був активувати вибуховий пристрій.

Настюк зазначив, що вибухівка заздалегідь була замінена на муляж співробітниками української контррозвідки, тому вибуху не сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді розраховують заробити на «євробляхах» до 10 мільярдів

Представник контррозвідки розповів, що організатор цього злочину - уродженець Саратовської області РФ, співробітник "контррозвідки ЛНР", колишній співробітник УСБУ в Луганській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити