image
 |  2 2 Грудня 2019 | 08:14

«Ексклюзив»: На дорогах помітили вантажівку на базі луцького автобуса «Богдан» (ФОТО)

На українських дорогах часто зустрічаються автобуси, перероблені кустарним способом із вантажних фургонів. А як вам зворотний варіант – вантажний фургон із автобуса «Богдан» А069?

Фотографію цієї цікавої переробки опублікували Українські автомобілі на своїй сторінці в Фейсбук, – пише Motor Media Review.

Виявляється, цей фургон виготовили не де-небудь, а на самому Автоскладальному заводі №1 в Луцьку (колишній Луцький автозавод), власне там, де до недавнього часу і виробляли автобуси малого класу Богдан-А069 на шасі Hyundai.

Вантажний варіант вийшов досить стильним по дизайну, причому зробленим на совість: рівні боковини, якісна фурнітура, на кормі орні двері. Однак фургон виготовили виключно для заводських потреб, тому в серійне виробництво такий варіант, на жаль, не пішов.

До речі, влітку 2016 року журналістам вдалося побувати на Автоскладальному заводі №1, де в одному з цехів поруч з ретро-автомобілями ЛуАЗ виявили і вищезгаданий фургон на базі автобуса Богдан А069.

До речі, пліч-о-пліч із ним стояв не менш цікавий експонат – бортова вантажівка (швидше за все марки Hyundai) з відкритою кабіною і передньою маскою від турецького автобуса Otoyol.

На відміну від фургона, ця машина побудована на заводі виключно для внутрішньозаводських перевезень і не може виїжджати на дороги загального користування, про що свідчить спеціальний номерний знак.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити