image
 |  7 28 Квітня 2019 | 15:42

Як роздавали крашанки солдатам на Волині 100 років тому (ФОТО)

У мережі Інтернет вдалося натрапити на цікаві світлини, пов’язані із святом Великодня. Цікаво, що представлені кадри зроблені в роки Першої світової війни на території Луцького повіту Волинської губернії в квітні 1917 року, тобто, сто років тому.

На фото можемо розгледіти солдат Гренадерського Сибірського полку, що входив до складу Південно-Західного фронту, і в роки війни певний час дислокувався на Волині. Серед сюжетів на світлинах бачимо роздачу пасок та крашанок для солдат 9-ї роти, землянки, прикрашені солдатами спеціально до Великодніх свят, - пише Район.Луцьк.

Також на фото є Полкова церква, яка була зведена силами солдат поблизу Луцька. Там військові сповідались, освячували паски та слухали проповіді священика.

Є на фото і великодні розваги солдат, які танцюють та слухають військовий оркестр. Саме в такі моменти військові відволікались від війни і намагались згадати рідних.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити