image
 |  0 15 Лютого 2020 | 00:50

Експерт пояснила, чому шкідливо займатися сексом через «не хочу»

У багатьох парах жінки досі переконані в тому, що якщо чоловік хоче сексу, а вона ні – то треба поступитися.

Головний двигун цього переконання – страх, що якщо відмовляти чоловікові, то він зробить це десь на стороні. У здорових стосунках враховуються бажання обох партнерів, розповідає журналістка і сексолог Марія Арзамасова, передає "Здоров'я 24".

У більшості випадків переважає бажання чоловіка й чомусь не береться до уваги думка партнерки, – що у неї немає настрою, стомилася, хворіє, або що у неї депресія або вона після пологів. Якщо людина кожного разу займається сексом через "не хочу", то підсвідомо починає сприймати партнера як ґвалтівника.

Жінці погано, але партнер цього не бачить і навіть не здогадується, а тим часом у неї накопичується ненависть.

Саме тому вкрай важливо обговорювати з партнером свої проблеми і шукати компроміси. Чоловіки здатні зрозуміти вас і більшість з них не хочуть навмисно робити боляче коханій людині.

Часто партнер, коли йому озвучують проблему, готовий надати підтримку: взяти на себе частину обов'язків з дитиною або по дому, запропонувати допомогу психолога у роботі з депресією або стресом, погладити по голові і пожаліти. Це здорова реакція, але якщо людина відреагувала агресивно, тоді варто задуматися про майбутнє цих стосунків. Коли "заїв" побут і немає бажання займатися сексом – вчіться створювати настрій.

Наприклад, домовтеся про один день на тиждень (більше або менше за вашим бажанням), коли ви точно зможете і будете кохатися. У запланований час відкидайте як можна далі всі проблеми: відкладайте робочі телефони, здавайте дітей нянькам або бабусям, забудьте про приготуванні їжі і йдіть в ресторан. А прибирання почекає. І не важливо, чим ви займетеся – підете в кіно або на виставку. Головне, що в результаті ви обидва ляжете в ліжко. Часом буває, що не хочеться кудись йти, але в підсумку було весело.

Так і в коханні – налаштуйтеся на відмінний секс, таким він і буде.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити