image
 |  14 12 Січня 2022 | 14:57

Ексзаступник керівника Волинського УБОЗу хотів відкупитися за п'яне водіння (ВІДЕО)

Колишнього заступника начальника Волинського УБОЗу, а нині – полковника Одеської поліції, спіймали в нетверезому стані чернівецькі патрульні. Правоохоронець був п’яним за кермом елітного авто і намагався все вирішити «полюбовно».

Про це повідомляє Цензор.Нет. Інцидент стався 8 січня у Чернівцях близько 1.30 ночі. Того вечора патрульна поліція зупинила нетверезого водія – ним виявився полковник поліції В'ячеслав Єфтеній, який нині очолює Управління стратегічних розслідувань Одеської області.

Водій авто марки MERCEDES-BENZ G 63 AMG порушив правила дорожнього руху – вимоги дорожнього знаку 3.21 «В’їзд заборонено». Після зупинки виявилося, що водій перебуває у стані алкогольного сп'яніння.

Чоловік не захотів проходити тест за допомогою газоаналізатора «Драгер», а також відмовився від огляду в Чернівецькому обласному наркологічному диспансері.

Порушником виявився начальник УСР Одещини В'ячеслав Єфтеній. Полковник пропонував патрульним «піти йому назустріч» та «вирішити питання», а також «правильно оформити Зеленського». Також він розповів, як не раз відпускав правопорушників, зокрема з кола «своїх», «і вони не сиділи».

На оприлюдненому ролику видно, як Єфтеній намагався переконати поліцейських відпустити його, розповівши про свою посаду і звання. Крім того, він заявив, що «країну всерли в гівно».

Поліцейські оформили протоколи за ч. 1 ст. 122 (проїзд на заборонний знак) та ч.1 ст. 130 (керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП.

За інформацією видання «Думская», Єфтеній був за кермом нового Mercedes G 63 AMG 2020 року випуску, вартістю близько 200 тисяч євро, який не вказаний у його декларації.

Цікаво, що Єфтеній був одягнений у доволі помітний костюм з жакардовим візерунком від Gucci. Якщо це не підробка, то куртка і джогери, в яких був правохоронець, на офіційному сайті бренду коштують понад 3 тисячі євро.

У Нацполіції Одеси заявили, що зараз Євтеній перебуває у відпустці для догляду за дитиною.

Раніше він був заступником начальника волинського управління боротьби з організованою злочинністю, згодом очолював житомирське і рівненське управління боротьби з організованою злочинністю. Як стверджують активісти, неофіційно Єфтенія називали «бурштиновим бароном». За даними Слідства.Інфо, з волинської міліції Єфтеній звільнився після затримання його підлеглого під час отримання хабара у 10 тисяч доларів за «кришування» контрабанди. У Рівненській області Єфтеній за винагороди заплющував очі на незаконний видобуток бурштину, а під час роботи на Одещині його ім'я пов'язують із діяльністю незаконних АЗС та контрабандою цигарок.

У 2016 році він не потрапив під переатестацію. Спочатку правоохоронець пішов на лікарняний, пізніше атестаційна комісія рекомендувала його звільнити, але той через суд оскаржив це рішення і повернувся на службу.

Автомобіль, на якому затримали п’яного Єфтенія, має волинську реєстрацію (номерний знак AC0007KK). Родина правоохоронця мешкає в селі Забороль під Луцьком. Популярний блогер під псевдо Павло Верещагін, який публікує інсайди про митницю, зазначає, що сусідом правоохоронця є відомий в тісних колах контрабандист Михайло Смолка, він є його дуже близьким товаришем і «кришою». І саме Смолка подарував новенький мерседес скандальному сусіду.

«Всі нові фірми, які з‘являлися на митному посту Луцьк і які складали конкуренцію Смолці, зазнавали тиску з боку тоді ще Управління боротьби з економічними злочинами, а зараз дерартаменту так званих стратегічних розслідувань. Всі мутки з ПДВ йому рішав Славік (Єфтеній). І в Луцьку всі знають, що Єфтенію гелік подарував саме Михайло Смолка! Це інформація 100%. Сам Смолка теж їздить на такому ж геліку з майже аналогічними реєстраційними номерами! Ще як вип’є, то хвалиться в компаніях, що взяв собі і Єфтенію такий самий», – ідеться у дописі.

Джерело: Волинські новини.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити