image
 |  0 19 Жовтня 2021 | 12:07

Електрика за рахунок університету: ректора університету внутрішніх справ спіймали за порушенням Закону України

В університеті внутрішніх справ дозволяли заробляти на кофейних апаратах ФОПу, яка не платила за оренду та світло

Ректор Одеського державного університету внутрішніх справ (ОДУВС) В’ячеслав Аброськін дозволив встановити на території університету кавові апарати без договору оренди та орендної плати. Про це повідомили «Новини Лівобережжя», посилаючись на результати перевірки Держаудитслужби.

Стало відомо, що згідно з угодою від 1 січня 2021 р. № ОД-03/21, яка була укладена між ОДУВС (Партнер) і ФОП Малєнкова Олена Юхимівна (Виконавець), університет зобов’язується забезпечити підключення до електромережі торгового автомата, надати місце для його установки, а в разі пошкодження, знищення чи втрати автоматів зі своєї вини відшкодувати ФОП збитки, які розраховуються за балансовою вартістю одного автомата у 84 тис грн.

Водночас, будь-яка оплата за перебування майна на території ОДУВС і відшкодування ФОПом спожитої електроенергії не була передбачена, що є порушенням ч. 2 ст. 9 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», яким забороняється передавати державне або комунальне майно в безоплатне користування або позику. Прибуток від реалізації мала отримувати тільки ФОП Малєнкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які дороги планують відремонтувати на Волині?

Університет прийняв 4 автоматичні машини для гарячих напоїв LEI 700 «BIANCHI» за адресами: Одеса, Сабанський провулок, 4 та 21-й км Старокиївської дороги, 42-В.

За результатами перевірки стало відомо, що у 01.01.2021-30.06.2021 гроші від ФОП Малєнкова на рахунок університету не надходили.

Як стверджує сама Малєнкова, за час перебування автоматів на території університету (з 01.01.2021 по 27.08.2021, коли вивезли кавові автомати), кількість проданих чашок склала більше 7,3 тис, а електроенергія спожита на 467 кВт.

Під час проведенні внутрішнього аудиту 27.08.2021 було укладено додаткову угоду без номера про розірвання договору співпраці і відшкодування вартості спожитої електроенергії на 1,5 тис грн. Ця сума відшкодована.

За словами Малєнкової, вона благодійно допомогла університету двома побутовими кондиціонерами – OLMO спліт-система ІNNOVA SERIES модель OSH-08LD7 вартістю по 8 тис грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині прокуратура вимагає повернути ділянки вартістю понад 3,2 мільйона гривень

Крім того, стало відомо, що ОДУВС за спрощеною процедурою закупив моноблоки за завищеними цінами. 30 серпня університет без конкуренції замовив ФОП Шалолашвілі Денис Давидович три моноблока за 163,5 тис грн. по 54,5 тис грн. за одиницю. Йдеться про ARTLINE Gaming G79v18Win. Такі моноблоки можна придбати по 43,6 тис грн.

В’ячеслав Аброськіна було призначено ректором Одеського університету внутрішніх справ у жовтні 2019 року. До того він працював першим заступником голови Національної поліції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити