image
 |  5 23 Вересня 2021 | 22:24

Емоції матчу «Волинь» – ФК «Маріуполь» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Волиняни поступились маріупольським гостям у Кубоку України, 1/16 фіналу. «Волинь» – ФК «Маріуполь» 0:0 (по пен. 5:6).

У порівнянні з минулими поєдинками чемпіонату на кубковому фронті Альберт Шахов зробив дві зміни у складі – у воротах, як і у попередніх раундах Кубка, зіграв Арсеній Коркодим, а в опорну зону замість Олександра Кучеренка вийшов Олександр Чепелюк. Самий же дебют гри був за маріупольськими гостями – вони прибрали до ніг контроль над м’ячем і більш комфортно себе почували на футбольному полі. На 19-й хвилині вони мали перший чудовий момент для взяття воріт – Петро Стасюк ударом головою в упор розстрілював Коркодима, однак наш голкіпер блискучим сейвом врятував власні ворота! А уже за дві хвилини гравці «Маріуполя» вибігли у контратаку, під час якої Іван Цюпа лише фолом зупинив прорив до карної зони Дмитра Топалова. Покарання арбітра було найбільш суворим – червона картка! Утім, до завершення тайму волиняни перебудувалися й так і не дали створити біля власних володінь нічого суттєвого…

У перерві та на початку другого тайму керманич гостей Остап Маркевич провів ряд замін, однак картина гри не змінилася – нашим хлопцям у меншості вдавалося оберігати голкіпера від небезпечних моментів та ударів. Активність обох команд пішла під кінець матчу – то Сіаваш Хагназарі «зарядив» вище ударом з льоту з вигідної позиції, то Максим Войтіховський сміливо кидався під небезпечні постріли капітана «Маріуполя» Дмитра Мишньова та когось із його партнерів по команді, а на 80-й хвилині «Волинь» під час потужного удару виручила бокова стійка! Могли «Хрестоносці» і перемогти в основний час – утім, після чіткого удару Артура Рябова у ближній верхній кут свою майстерність продемонстрував уже голкіпер гостей – Микита Турбаєвський… Таким чином, волиняни перейшли до третього поспіль кубкового овертайму.

У додатковий час декілька напівмоментів мали гості, однак наша команда, не в останню чергу завдяки Коркодиму та командній самовіддачі, так і не пропустила. А от післяматчева лотерея стала справжньою драмою, і почалася вона з неточного удару з «позначки» від Ярослава Квасова. Утім, на другій «порції» ударів Коркодим потягнув удар Данила Удода. Після цього команди двічі поспіль обмінялися як точними, так і неточними ударами, і щоразу доля «Волині» висіла немов на волосині. Вирішальним у серії пенальті став сейв Турбаєвського після удару нашого Рябова, а у відповідь Денис Світюха не залишив шансів нашому воротареві – 5:6…

В будь-якому разі, на таких моментах історія для нашої молодої команди лише розвивається! А нам залишається лише по-справжньому респектувати «Хрестоносцям», нашим уболівальникам, які підтримували «Волинь» під час драматичних кубкових матчів у Вінниці, Львові та звітному поєдинку! Після переносу матчу проти «Краматорська» наша команда матиме поки що найбільшу паузу в офіційному сезоні – уже 2 жовтня «червоно-білі» зустрінуться з одним з лідерів Першої ліги – житомирським «Поліссям».

Фото для "ВолиньUA"Олега Романюка.

Матеріал із сафту ФК "Волинь".                                                           

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити