image
 |  0 13 Вересня 2021 | 15:58

Епіфаній освятив зведення нового храму під носом у Московського патріархату (ФОТО, ВІДЕО)

Блаженніший Митрополит Київський та всієї України ПЦУ Епіфаній під час візиту до Львова освятив хрест під будівництво кафедрального собору у мікрорайоні Сихів.

Храм планують звести на території церкви святого рівноапостольного князя Володимира Великого, що на проспекті Червоної Калини, 89, - пише Газета.

Поряд із нею знаходиться Свято-Володимирська церква Російської православної церкви в Україні, де в цей час також проходило богослужіння. Для уникнення провокацій, храми ПЦУ і Московського патріархату на час заходів розділили живим кордоном нацгвардійців і поліцейських.

Зустріти Предстоятеля ПЦУ зібралося численне місцеве духовенство й віряни. Разом із ними молилися митрополит Львівський Макарій, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині перекинувся автобус з українськими туристами: є жертви (ФОТО, ВІДЕО)

"Нещодавно в Івано-Франкіську мене спитали, навіщо будувати храми, невже недостатньо тих, які уже є? По-перше, це є потребою громади, вона вирішує. По-друге, краще будувати храми як духовні осередки, ніж виправні колонії і психдиспансери. Храм як місце молитви покликаний до виховання як дітей так і дорослих", - сказав Епіфаній.

Він додав, що ми живемо у історичний і відповідальний час.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити