image
 |  2 17 Грудня 2018 | 21:01

Епіфаній розповів про кількість парафій і кафедральний собор Православної церкви України

На сьогоднішній день автокефальна Православна церква України має близько 7000 парафій. Про це повідомив предстоятель нової церкви Епіфаній (Думенка) в інтерв'ю ТСН.

Про це повідомляє Mind

Він розповів, що організаційні питання Православної церкви України будуть вирішені протягом двох місяців після отримання томосу. У першу чергу серед них – формування органів управління.  

«Зараз церква приблизно нараховує 7000 православних парафій в Україні. Після нашого об'єднання ми стали більше», – додав Єпіфаній. 

Нагадаємо, раніше Епіфаній заявив, що церква не прийматиме вагомі рішення до отримання томосу. 

«Томос – це той документ, який уже нас юридично оформить як незалежну автокефальну церкву. Після цього документа ми будемо формувати всі органи, які будуть керувати і брати участь в розвитку цієї церкви», – сказав він. 

Також він назвав кафедральний собор Православної церкви України.

«Чинним кафедральним собором буде Михайлівський Золотоверхий собор, бо у Володимирському кафедральному соборі буде надалі звершувати своє служіння патріарх Філарет», – сказав Епіфаній.  

Нагадаємо: у суботу, 15 грудня, президент України Петро Порошенко на Софійській площі оголосив про створення Української помісної православної автокефальної церкви. 

В об'єднавчому соборі взяли участь церковні ієрархи, священики і миряни, які представляли три православні церкви: Українську православну церкву Київського патріархату, Українську автокефальну православну церкву та Українську православну церкву Московського патріархату. «Перші дві церкви взяли участь у соборі на рівні своїх архієрейських соборів, остання (УПЦ МП) була представлена окремими представниками єпископату, кліру і мирян», – йшлося у повідомленні на сайті УПЦ (КП). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Браво»: як парафіяни зреагували на промову митрополита Симеона про перехід в українську церкву? (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити