image
 |  0 23 Квітня 2020 | 21:41

«Єрмак потерпілий, Карл! Ласкаво просимо в задзеркалля!» Справу про «плівки Єрмака» перекваліфікували на шахрайство

У розслідуванні справи про «плівки Єрмака» змінена кваліфікація, матеріали передані до Національної поліції.

Як повідомляє «OBOZREVATEL», правову кваліфікацію змінили зі зловживання впливом на шахрайство, повідомляється на сторінці юридичної компанії «Міллер» у Facebook.

«Сьогодні (23 квітня) нам стало відомо, що 17 квітня Спеціалізована антикорупційна прокуратура ухвалила рішення про передачу справи за підслідністю в ГСУ Національної поліції, після зміни кримінально-правової кваліфікації на ст. 190 КК України (шахрайство)», – зауважили в компанії.

Зазначається, що раніше кримінальне провадження було зареєстровано САП і кваліфікувалося за частиною 2 статті 368-2 (зловживання впливом) КК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пріоритети Авакова: проросійського пропагандиста Шарія зняли з розшуку, – Нацполіція

«Суть зловживання впливом у тому, що особі дають гроші за те, що вона вплине на ухвалення рішень кимось іншим. А суть шахрайства в тому, що особа, зловживаючи довірою, виманює гроші просто для власного збагачення. Шахрайство, на відміну від зловживання впливом, не відноситься до корупційних злочинів, тому справа більше не перебуває в підслідності НАБУ», – пояснили юристи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У команді Зеленського хабарі брали не тільки готівкою: нові «плівки Єрмака»

Гео Лерос, який оприлюднив записи, де нібито фігурує брат голови Офісу президента Денис Єрмак, заявив, що справу тепер «успішно злили».

«Я нас всіх вітаю, справу щодо плівок Єрмака успішно злили! Тепер замість НАБУ розслідування буде проводити Національна поліція України, а Денис Єрмак відразу опинився потерпілим, а не організатором схеми розпродажі посад. Єрмак потерпілий, Карл! З річницею! Тепер в такій країні ми живемо, ласкаво просимо в задзеркалля!» – написав він у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштаби корупції в команді Зеленського вражають: депутат Лерос оприлюднив нові докази

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити