image
 |  2 12 Січня 2020 | 21:34

Ескалація в Іраку: вбили ватажка бойовиків, обстріляли американську авіабазу

В іракському місті Кербелі невідомі озброєні сили сьогодні, 12 січня, застрелили проіранського лідера "Народних мобілізаційних сил" Талеба Аббаса Алі Аль-Саеді.

За інформацією Daily MailАль-Саеді був командиром бригади угруповання шиїтів, підтримуваної Іраном. Вбивство сталося близько 100 км від столиці Іраку, Багдада.

Як нагадує "УП", цьому передувало те, що 3 січня американські збройні сили завдали удару по військовій базі поблизу міжнародного аеропорту Багдада. Загинули вісім осіб, зокрема іранський генерал Касем Сулеймані. Сулеймані був командиром організації, яку США вважає терористичною. Президент Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був "терористом номер один у світі". 

8 січня Іран відкрито здійснив напад на дві американські військові бази - авіабазу аль-Асад у 160 км на захід від Багдада та аеропорт Ербіля на півночі країни. Іранське державне телебачення заявило, що напад був помстою за вбивство Сулеймані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран визнав, що український літак збили їхні військові

Тим часом, як повідомляє Reuters із посиланням на два джерела серед військових, авіабаза Балад в Іраку, де дислокуються американські війська, у неділю була обстріляна з мінометів.

Військові джерела повідомили, що мінометні міни впали на злітно-посадковій смузі всередині бази, яка знаходиться в 80 км на північ від Багдада.

За даними агентства, по авіабазі було випущено 7 мінометних мін.

В результаті четверо іракських військових отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Омані Зеленський міг зустрічатися із Сурковим, а збитий літак схожий на залякування, - ЗМІ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити