image
 |  0 7 Липня 2020 | 18:07

Естонія передає для українських військових 2400 пістолетів Макарова

Естонія передає для українських військових 2400 пістолетів Макарова, які раніше були на озброєнні естонської армії, на прохання України.

Як пише " Європейська правда ", про це повідомляє міністерство оборони Естонії.

"Сьогодні Міноборони відправляє в Україну партію 2400 пістолетів Макарова, щоб підтримати посилення обороноздатності країни", - відзначають в прес-релізі міністерства.

Відзначається, що зброя передають на прохання України.

"Триваюча російська агресія в Криму і на Сході України - неприйнятна, вона впливає на безпеку в усій Європі. Цією поставкою ми підтримуємо нашого союзника, який воює вже шостий рік", - зазначив міністр оборони Естонії Юрі Луйк.

Він додав, що Естонія також допомагає Україні з тренуванням бійців сил спецоперацій і військових медиків, а також - ділячись досвідом в сфері територіальної оборони і кібербезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власників земельних паїв змусять платити по 6 тисяч гривень річного податку

Пістолети Макарова знімають з озброєння естонських військових в зв'язку з тим, що армія країни перейшла на інший калібр за стандартами НАТО, пояснив майор Рісто Пяртел. У той же час, відзначає він, вони є зручним і надійним зброєю.

Після прибуття в Україну пістолети надійдуть на озброєння Збройних сил. Витрати на транспортування вантажу - близько 7000 євро - візьме на себе Естонія.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити