image
 |  2 17 Червня 2021 | 23:31

Фаєри та вигуки «Аваков – чорт»: під МВС пройшла акція до дня народження Гандзюк

Активістці Катерині Гандзюк 17 червня мало би виповнитися 36 років. З нагоди її дня народження під МВС прийшли сотні людей, аби влаштувати демонстрацію «як любила Катя» – з музикою та фаєрами.

Про це повідомляє «24 канал».

У спільноті «Хто замовив Катю Гандзюк» зазначили, що в цей день згадують імена замовників. Акцію обіцяли провести так, як би сподобалось активістці – «двіжем під МВС».

«У день народження Каті ми запрошуємо всіх вийти під стіни МВС і передати вітання Арсену Авакову, Антону Геращенку, Артему Шевченко, Артуру Мерікову, Сергію Курділову та іншим, поки що непокараним правоохоронцям», – мовиться у дописі.

На демонстрацію прийшло близько сотні людей. Вони малювали на асфальті прізвища Аваков, Геращенко тощо.

Крім того, протестувальники запалювали фаєри й скандували «Хто замовив Катю Гагдзюк» та «Аваков – чорт». В руках мітингарів були таблички із запитанням «не набридло покривати?»

Справа Гандзюк: що треба знати

На херсонську активістку Катерину Гандзюк напали у липні 2018 року. Жінку облили сірчаною кислотою. Її забрали до лікарні з численними хімічними опіками.

Кілька місяців активістка боролася за життя. На жаль, вона померла 4 листопада 2018 року.

За версією слідства, замовником вбивства Гандзюк є голова Херсонської облради Владислав Мангер. Посередником справи вважають Олексія Левіна. Вони перебувають в СІЗО з 2020 року.

Окрім того, у лютому 2021 року до 5 років позбавлення волі засудили Сергія Торбіна – одного з фігурантів справи.

ЧИТАЙТЕ  ТАКОЖ: На Волині пішов із життя воїн УПА

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити