image
 |  4 22 Грудня 2019 | 22:50

Олімпійці поскаржилися Зеленському на перебої з фінансуванням

Президенти спортивних федерацій України з олімпійських видів спорту - регбі, хокею, баскетболу, боксу та легкої атлетики України - звернулися до президента України Володимира Зеленського через припинення виділення коштів для фінансування їхньої діяльності.

Джерело: відкрите звернення, розміщене на сайтах Федерацій баскетболу та легкої атлетики

Деталі: Як зазначено у листі, підготовка до Олімпійських ігор-2020 увійшла у завершальну стадію, а від того, чи буде виділене заплановане державне фінансування зазначених федерацій, залежить якість підготовки спортсменів.

Дослівно: "Ми глибоко стурбовані ситуацією, що склалася, з припиненням виділення коштів для фінансування діяльності Національних спортивних федерацій з олімпійських видів спорту".

"У всіх видах спорту в розпалі боротьба за олімпійські ліцензії та путівки на інші головні міжнародні змагання – чемпіонати світу та Європи. Від того, чи буде виділене заплановане державне фінансування, залежить якість підготовки і, відповідно, результат виступу українських спортсменів, в т.ч. на ХХХІІ літніх Олімпійських іграх в Токіо. За даної ситуації все це знаходиться під загрозою зриву".

Деталі: Президенти спортивних федерацій зазначають, що наразі у них вже виникла заборгованість за послуги, надані протягом 2019 року.

"Через це спортсменам доводиться скасовувати тренувальні збори, аби уникнути зростання боргів. Припинення фінансування саме у цей період руйнує усі зусилля, які було витрачено на підготовку спортсменів до Олімпійських ігор протягом попередніх 3,5 років. Багаторічна праця тренерів, спортсменів, менеджменту може бути зруйнована в той час, коли до досягнення поставлених цілей лишається зробити останні кроки".

Дослівно: "Ми звертаємося до вас із єдиною метою – виконати у повному обсязі зобов’язання з фінансування згідно з договорами, які було укладено між федераціями та профільним Міністерством, яке уособлює в собі державу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку за незаконне стеження на 25 тисяч оштрафували «детектива», який раніше працював у спецслужбі

Як нагадує "УП", раніше президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул заявив, що українські легкоатлети не проведуть збори перед Олімпіадою через відсутність фінансування з боку Міністерства культури, молоді та спорту. 

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук доручив міністру фінансів Оксані Маркаровій не проводити низку видатків до кінця року. Мова йде про так звані незахищені видатки – видатки розвитку, на ремонт та будівництво.

Маркарова заявила, що призупинення фінансування незахищених статей бюджету у грудні 2019 року пов'язане з тим, що деякі державні органи наприкінці року просять про "перекидування" коштів з одних програм на інші.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що ситуація із тимчасовим призупиненням виплати коштів на незахищені статті державного бюджету раніше вже неодноразово траплялася в Україні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити