image
 |  0 17 Листопада 2019 | 11:00

Фестивальний Луцьк перейшов у вищу рейтингову категорію, – волинський депутат

Від суботи, 9 листопада, Луцьк як обласний центр Волині перйшов у набагато вищу рейтингову категорію. Місто проголосили столицею української бардівської пісні.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Сергій Сівак.

"На заключному, «оберегівському» концерті, з легкої руки Голів суддівського журі фестивалю — братів Дмитра та Віталія Капранових, наше місто було проголошене Столицею української бардівської пісні. Причому, варто наголосити, що цей присуд не був особисто ініціативою знаних в Україні і за її межами письменників-інтелектуалів, а скоріше навпаки, колективним рішенням авторитетних професіоналів, серед яких — перші «оберегівці» Едуард Драч, Володимир Смотритель, Юрій Поліщук, Ігор Баранюк, письменник і музикант Сергій Лазо", — йдеться в дописі.

Зі слів Сергія Сівака, коронація Луцька як столиці української бардівської пісні виникла не на порожньому місці. Цій події передувала титанічна праця, проведена працівниками Волинського обласного науково-методичного центру культури, депутатами Волинської обласної ради, багатьма симпатиками української авторської пісні, меценатами, що в різний спосіб допомагали у проведенні цьогорічного і минулих фестивалей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гран-прі фестивалю «Оберіг-2019» у Луцьку отримала кримчанка

"Безперечно, справжнім сенсаційним відкриттям конкурсу стала кримчанка Юлія Качула, з до сліз щемливою піснею "Накримилось", — пише волинський депутат.

Він також викладає в соцмережі вже історичні миттєвості заключного гала концерту "Оберегу-2019".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто здобув дипломи фестивалю «Оберіг-2019» у Луцьку?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити