image
 |  13 9 Листопада 2019 | 23:21

Гран-прі фестивалю «Оберіг-2019» у Луцьку отримала кримчанка

Володарем Гран-прі Всеукраїнського фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг-2019», що відбувався в Луцьку, стала учасниця із міста Сімферополя Юлія Качула.

Як повідомляє «ВолиньUA», прізвище переможниці оприлюднили сьогодні, 9 листопада, зі сцени Палацу учнівської молоді міста Луцька, під час заключного Гала-концерту переможців та гостей фестивалю.

Юлія Качула – наразі єдина учасниця відродженого в Луцьку фестивалю «Оберіг», яка подала заявку на пісенний конкурс як представниця Автономної Республіки Крим, мешканка Сімферополя.

Рівень мистецького виконання душевної авторської пісні про поневолений Крим вразив як журі, так і глядачів. У ній поєдналися високого змісту патріотичний текст, чудова мелодика та сильний авторський виконавський голос.

Диплом переможниці, фестивальну медаль найвищої проби та подарунок Юлії Качині вручили співголови журі цьогорічного фестивалю – Віталій та Дмитро Капранови.

Дякуючи за визнання, Юлія Качина зауважила, що кримчани люблять Україну і не здаються в своїй боротьбі. Тож свою перемогу вона присвячує саме борцям за українські цінності та ідеали, які не припиняють боротьби і неодмінно повернуть окупований Росією Крим до складу єдиної Української держави.

До речі, як вдалося дізнатися кореспонденту «ВолиньUA», Юлія Качула хоч і мешкає в Сімферополі, проте має родині корені в селі Рудка-Козинська Рожищенського району Волині. Саме звідси вона й дізналася про відроджений три роки тому з ініціативи фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді фестиваль «Оберіг».

Прикметно, що головний титул фестивалю «Оберіг-2019» кримчанка виграла у гострій боротьби з представниками Західної України – Волині та Галичини. Адже дипломами за І місце журі вирішило відзначити відразу трьох самобутніх виконавців. Це – родинний гурт «Кожушки» (м. Жовква, Львівщина), Ірина Мокрушенко (смт Шацьк, Волинь) та Мирослава Клос (м. Львів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку втретє стартував відроджений фестиваль «Оберіг-2019» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити