image
 |  5 26 Травня 2019 | 09:13

Філарет на прийняття з нагоди Дня Ангела Епіфанія не одягнув патріарший куколь

Почесний патріарх Філарет привітав предстоятеля ПЦУ Епіфанія на спеціальному прийнятті з нагоди Дня ангела та побажав йому "Божої допомоги".

Про це пише ВВС Україна. 

У присутності ієрархів церкви, а також представника Константинополя митрополита Еммануїла Галльського Філарет привітав Епіфанія і побажав тому допомоги у нелегкій справі розбудови церкви.

"Хочу привітати блаженнійшого Епіфанія з Днем ангела. Цього дня ми особливо молимося його небесному покровителю, щоб він допоміг Предстоятелю нести цей важкий хрест - головування над церквою. Цей хрест неможливо нести без Божої допомоги. Тому бажаю Вашому Блаженству, щоб Господь допомагав Вам у цьому", - цитує Філарета сайт ПЦУ. 

Філарет також говорив про важливість збереження єдності та подякував Вселенському патріарху Варфоломію за допомогу у створенні помісної церкви. 

Хоча ще вчора після засідання синоду ПЦУ Філарет критикував Епіфанія та запідозрив його у тому, що той піддався впливу "антиукраїнських, московських сил". 

Сьогодні зранку Філарет також відвідав Михайлівський монастир, де відбулась літургія на честь святителя Епіфанія. 

Показово, що на цю подію він не одягнув патріарший куколь, який зазвичай носить, щоб підкреслити свій патріарший статус. 

Представник Константинополя митрополит Еммануїл Галльський приїхав до України кілька днів тому і може намагатись залагодити конфлікт в церкві

Останніми тижнями у публічній сфері виник конфлікт між Філаретом та митрополитом Епіфанієм.

Філарет наполягає, що Київський патріархат досі існує і він є його патріархом. Він також озвучив низку звинувачень у бік Епіфанія, зокрема, щодо невиконання багатьох обіцянок перед створенням ПЦУ.

Натомість 24 травня синод ПЦУ висловив повну підтримку митрополиту Епіфанію і заперечив існування Київського патріархату.

На підтримку позиції Філарета не виступив жоден член синоду - керівного органу церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синод ПЦУ залишив парафії за Філаретом лише до кінця року

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити