image
 |  0 5 Лютого 2020 | 14:54

Філарета виключили зі Священного Синоду

Почесного патріарха ПЦУ Філарета виключили зі складу Священного Синоду.

Він без поважних причин був відсутній на 6 засіданнях Синоду поспіль, незважаючи на письмове запрошення, повідомляє прес-служба Київської Митрополії ПЦУ.

"З огляду на відсутність на шести засіданнях Священного Синоду поспіль, необгрунтована відмова брати участь в засіданні Священного Синоду незважаючи на письмове запрошення, було вирішено зупинити повноваження почесного патріарха Філарета як члена Священного Синоду", - сказано в повідомленні.

Філарет залишається в складі єпископату Православної Церкви України. Але він втратив канонічні права і обов'язки, пов'язані з управлінням єпархією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Лайфхак»: нардеп пропонує українцям продавати органи, щоб оплатити комуналку (ВІДЕО)

"Синод констатував, що почесному патріарху Філарету, як архієрею на спокої, канонічно заборонено вчиняти будь-які хіротонії. Клірики, іменовані ним нестатутних чином єпископами, такими не є, зроблене для них і їхні здобутки - все мізерно", - підкреслили в прес-службі.

"Почесному патріарху Філарету і його оточенню було вирішено нагадати про призов Архієрейського Собору до примирення і припинення самоізоляції", - додали в ПЦУ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити