image
 |  2 17 Травня 2018 | 16:19

Фінляндія спрощує працевлаштування українців через зростання економіки

У Фінляндії спрощують процедуру працевлаштування іноземців з країн поза межами Європейської економічної зони.
Про це 17 травня 2018 року повідомляє сайт «Європейська правда» з посиланням на «Yle».
До останнього часу у країні діяло правило, згідно з яким привілеї при заповненні вакансій отримували фіни і громадяни ЄС. Тепер через економічне зростання багато сфер діяльності відчувають дефіцит робочих рук. У Південній Фінляндії вже не дивляться в паспорт, коли шукають працівників в області інформаційних технологій, будівництва або ресторанного бізнесу, йдеться у матеріалі.
Практику видачі дозволу на роботу спростили через зростання економіки, – зазначив урядовий радник Оллі Сорайнен з Міністерства праці і економічного розвитку.
Спрощена процедура, однак, має непростий політичний аспект. Збереження привілеїв традиційно підтримують профспілки і ліві партії, у той час як організації роботодавців вимагають зняти обмеження. Нині перевагу мають останні.
У понеділок прем'єр-міністр Юха Сіпіля заявив, що питання спрощення працевлаштування іноземців буде обговорене вже протягом нинішнього урядового терміну, незважаючи на те, що в уряді є партія "Синє Майбутнє", яка виступає проти цієї ідеї.
У четвер голова Центральної організації профспілок службовців STTK Антті Паломяки заявив про готовність полегшити процедуру отримання робочих віз за умови, якщо органи контролю будуть забезпечені необхідними ресурсами.
Читайте також: Литва встановить квоти для закордонних працівників через українських мігрантів
Читайте також: Польща спростить працевлаштування для українців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити