image
 |  13 20 Листопада 2018 | 20:29

Фінни вимагають у Кремля повернути окуповані території

Радянсько-фінська війна тривала три з половиною місяці - з листопада 1939 року до березня 1940-го.

Як інформує "Главком"Молодіжна партія фінів (The Finns Party Youth) вирішила, що Фінляндія повинна офіційно вимагати у Москви повернення територій, захоплених під час радянсько-фінської війни 1939 року. Про це член партії Генрі Хаутамякі (Henri Hautamäki) написав у Твіттері.

«Цілком логічна вимога, - коментує позицію фінів народний депутат України Ігор Луценко, - адже СРСР пішов війною тоді на Фінляндію саме з метою територіальної експансії і упокорення колонії, що змогла звільнитися від імперії. Якби не запекле опір фінів, то під Кремль відійшла б вся Фінляндія. А так, шляхом великих жертв, Росія захопила лише невелику частину. Сподіваюся, ця молодіжка скоро серйозно підросте».

Нагадаємо, прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля вважає, що великомасштабний збій в роботі системи навігації GPS, що стався в листопаді під час навчань НАТО Trident Juncture, був навмисним. Політик заявив, що, «цілком можливо, за цим стоїть Росія».

Він назвав це «посланням усім країнам», що брали участь у навчаннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже 20 штатів США визнали Голодомор в Україні геноцидом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити