image
 |  2 20 Листопада 2018 | 15:53

Вже 20 штатів США визнали Голодомор в Україні геноцидом

Американський штат Північна Кароліна приєднався до визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомило посольство України в США у Facebook, - інформує "Еспресо".

"Північна Кароліна в особі Губернатора штату Роя Купера офіційно приєдналася до вшанування 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні та визнала цю трагедію геноцидом. Дякуємо за підтримку!", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вже 19 американських штатів визнали Голодомор геноцидом українського народу, штат Північна Кароліна став 20-м.

Зокрема, серед них - Вашингтон, Вісконсін, Іллінойс, Массачусетс, Мічиган, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Орегон та Пенсильванія, Нью-Йорк та Канзас, Огайо, Міссурі, Вірджинія, Орегон.

Американський штат Іллінойс проголосив 2018-й роком пам'яті жертв Голодомору, штучно спричиненого радянською владою.

26 вересня президент України заявив, що Україна чекає від США рішення комітету Конгресу про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Пізніше Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив та рекомендував до схвалення резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємці виступили проти нового податку Гройсмана

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити