image
 |  7 15 Квітня 2020 | 12:39

Фірма екс-депутатки Луцькради скасувала статус скверу ділянки на березі Русанівського озера у Києві

Фірма «Агропромисловий комплекс» екс-депутатки Луцькради Олени Голєвої скасувала статус скверу ділянки на березі Русанівського озера у Києві.

Суд визнав недійсним та скасував рішення Київської міської ради від 31 січня 2019 року №15/6671 «Про надання статусу скверу земельній ділянці, розташованій на вул. Садовій, 14-а у Дніпровському районі міста Києва».

Про це свідчить постанова Північного апеляційного госпсуду від 3 березня, - пишуть «Наші Гроші».

Апеляційний суд дійшов висновку, що це рішення міськради порушує права ТОВ «Агропромисловий комплекс», оскільки на ділянці площею 0,5 га, визнаній сквером, розташовані об’єкти нерухомості цієї фірми і вона має право на користування ділянкою, на якій таке майно розташоване та яка необхідна для його обслуговування.

Цими об’єктами нерухомості є елінг площею 69,3 кв м та склад площею 19,5 кв м.

Зауважимо, що суд першої інстанції у серпні 2019 року у задоволенні позову «Агропромислового комплексу» про визнання рішення Київради про надання ділянці статусу скверу відмовив. Своє рішення суд тоді обґрунтував тим, що на дату прийняття рішення Київради спірна ділянка 0,5 га не перебувала у користуванні фірми. Крім того, суд порахував, що площа ділянок під вказаними елінгом і складом становить 0,0089 га, а площа спірної ділянки, яку фірма хоче отримати в оренду, складає 0,5 га. У ході розгляду справи «Агропромисловий комплекс» так і не довів суду першої інстанції, що різниця у 0,49 га є частиною ділянки, дійсно необхідної для обслуговування елінга і складу.

Нагадаємо, у 2003 році ЗАТ «Арма-Клапан» продало ТОВ «Агропромисловий комплекс» будівлі і споруди бази відпочинку «Сонячна» загальною площею 1061 кв м на суму 17 тис грн, до складу яких, як стверджує фірма, входять вказані елінг і склад. Цей договір купівлі-продажу був визнаний дійсним рішенням Госпсуду м. Києва 2008 року за позовом «Агропромислового комплексу».

У 2009 році «Агропромисловий комплекс» купив у Київради ділянку площею 0,51 га за адресою: сади Русанівські, вул. 14-та Садова.

У червні 2018 року «Агропромисловий комплекс» звернувся до Київради з клопотанням про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення йому в оренду на 25 років для експлуатації та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення ділянки площею 0,5 га, розташованої за адресою: сади Русанівські, вул. 14-та Садова. Це саме та ділянка, якій Київрада у січні 2019 року надала статус скверу.

У зв’язку з відсутністю рішення Київради про надання дозволу або мотивованої відмови щодо надання дозволу на розроблення вказаного проекту землеустрою, компанія у липні 2018 року направила Київраді повідомлення про замовлення розробки документації із землеустрою щодо відведення ділянки. 9 липня 2018 року Департаментом земельних ресурсів КМДА погодив фірмі це завдання. Зауважимо, що ці дії дозволили апеляційному суду вказати, що фірма вживала заходів для отримання ділянки в оренду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька маршрутка роз’їжджала по пішохідній частині (ФОТО, ВІДЕО)

Власником ТОВ «Агропромисловий комплекс» є колишній депутат Луцької міської ради (2010-2015 рр) Олена Голєва, дружина Миколи Голєва, який був заступником міністра фінансів в уряді Юлії Тимошенко (2009-2010 рр), а до того – директором різних Департаментів у ДПА України (2003-2004, 2006-2008 рр). У 2002-2007 рр Голєв був помічником нардепа Миколи Катеринчука.

У 2015 році Голєва безуспішно балотувалася до Волинської обласної ради та до Луцької міської ради. До обох рад йшла першим номером за списком «Європейської партії України». Голєва є членом Політичної ради «Європейської партії України», яку очолює Микола Катеринчук.

У 2012 році колишній компаньйон Голєвих розповів ЗМІ, що подружжя сфальсифікувало банкрутство одного зі своїх підприємств.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити