image
 |  4 11 Липня 2018 | 16:02

Фото, які надихають до подорожей: українка стала відомим тревел-фотографом

Аліна Рудя, яка 8 років мешкає у Німеччині, здобула світове визнання завдяки незвичайним знімкам, котрі створює за допомогою квадро-коптера. Основний напрямок у роботі дівчини — тревер-фотографія. Під час подорожей вона відвідала понад 50 країн.
Про те, який шлях пройшла, щоб стати професійним фотографом, українка розповіла Gazeta.ua.

"Дуже давно мріяла бути фотографом. Не лише працювати із цифровою фотокамерою, а й професійно робити знімки на плівковий фотоапарат. Тому спробувала вступити у школу фотографії Летте-Ферайн в Німечині, - розповідає Аліна Рудя. - Потрібно було вислати портфоліо із різними жанрами зйомки. Окремо давали завдання, яке мала виконати. Я інсценувала автопортрет в образі радянської жінки, що мріє про капіталістичне майбутнє. Усе надсилала поштою, адже велику увагу приділяють підходу та оформленню робіт. Коли пройшла відбір, запросили на співбесіду в Німечину.
Із 700 абітурієнтів, потрапила до 30 щасливців, які вступили. Але не змогла отримати дозвіл, щоб в'їхати в Німеччину на навчання. Тому паралельно вступила у німецький університет і через рік таки отримала студентську візу. Зі вступом великих труднощів не виникло. На той час у свої 24 роки мала два магістерських дипломи — Києво-Могилянської акалемії і центрального європейського університету в Будапешті, де вивчала політологію і журналістику".



Навчання велося німецькою. Її дівчина вивчала ще у школі. Але перед поїздкою за кілька місяців опанувала більш високий рівень в Гете-Інституті. Адже, щоб мати можливість навчатися на рівні із німецькими студентами, двічі - в Україні, а потім і в Німеччині, складала екзамен на знання мови.





У школі фотографії Аліна Рудя навчалася два із трьох років. Паралельно відвідувала леції в Вільному університеті Берліну. Потім вступила в університет мистецтв, який також знаходиться у столиці Німеччини. Ще півроку провела в Нью-Йорку у школі дизайну Парсонс.
"Коли лише приїхала в Німеччину, одразу почала шукати підробіток. Була офіціанткою, працювала хостес на різних вистаках. Потім почала заробляти фотографією, бралася за весільні фотозйомки. З часом почала брати замовлення від компанії, зокрема, рекламних агенств. Із часом вдалося мати хороший заробіток. Зараз можу сказати, що моя мрія збулася. Основний напрямок моєї роботи — тревел-фотографія. Співпрацюю із міністерствами туризму різних країн, багато подорожую. Загалом відвідала понад 50 країн. Також роблю портретні фотозйомки. Іноді для цього орендую студію".

Два роки тому дівчина видала першу фото-книгу "Prypyat mon AMOUR", гроші на яку зібрала через сайт для фінансування творчих проектів. Вона присвячена Чорнобильській аварії. А в 2017 році випустила англомовний путівник по Києву "Kyiv by Locals", до якого увійшли світлини киян. Невдовзі вийде друга його частина.



Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити