image
 |  2 1 Листопада 2023 | 20:44

Гепатит А на Вінниччині: повідомили про 247 хворих

Уже зареєстровано 247 повідомлень про хворих на гепатит А у Вінницькій області. У 207 випадках захворювання лабораторно підтверджено. У лікарнях перебуває 120 пацієнтів, серед них - 20 дітей.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА.

«Кількість хворих на гепатит А у Вінницькій області продовжує зростати. Уже зареєстровано 247 повідомлень про хворих. У 207 випадках захворювання лабораторно підтверджено», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що кількість пацієнтів у лікарнях зменшується. Наразі в медичних закладах перебуває 120 пацієнтів, серед них - 20 дітей. Сім госпіталізованих мають підозру на гепатит А, у решти діагноз лабораторно підтверджено.

«Стан усіх пацієнтів середнього ступеня важкості. Один пацієнт у нас залишається важким, його стан стабільний. На сьогодні у нас вже вакциновано 117 медиків та 8 контактних осіб з 12 сімей де були зафіксовані вогнища хвороб. Тобто у цих родинах захворювання виявили у кількох людей. Продовжуємо вакцинувати медиків та контактних осіб», - розповіла заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пільгові лише білі: у Нововолинську вийшли на маршрут нові автобуси

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити