image
 |  2 4 Лютого 2022 | 21:41

«Гібридна війна»: у Білорусі збили російський безпілотник, але сказали, що український, – журналісти

Поблизу білорусько-українського кордону збили російський розвідувальний дрон "Орлан", а не український, як наполягала білоруська влада.

Про це повідомляє російське опозиційне видання The Insider.

Інцидент трапився ще 24 січня. Журналісти-розслідувачі зазначили, що на знімкові, оприлюдненому білоруськими державними медіа, чітко видно конструкцію безпілотного апарату "Орлан" російського виробництва.

Ці безпілотники є на озброєнні в збройних силах Білорусі, Росії, Казахстану, М’янми, Киргизстану та Узбекистану, але не в України.

Білоруські військові наполягали, що збили український БПЛА Spectator M1. Однак на опублікованому знімку на крилах збитого дрона не видно аеродинамічних кінцівок-вінглетів, які є у Spectator M1, але немає в "Орланів". До того ж, як наполягають журналісти, форма голови корпусу дуже подібна на "Орлани", але не Spectator.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 85 тонн боєприпасів для гранатометів: прибув сьомий літак із допомогою від США

Згодом Посол України в Білорусі Ігор Кізім також підтвердив журналістам, що йдеться про "Орлан", збитий білоруськими військовими, якого немає в українських Збройних силах.

Як нагадує "УП", 3 лютого Білорусь заявила, що 24 січня кордон між Україною та Білоруссю перетнув "шпигунський безпілотник", який збили білоруси. Українські посадовці заперечили, що це був український безпілотник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці героїчної загибелі першого Головнокомандувача УПА волиняни встановлять пам'ятний знак

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити