image
 |  2 4 Лютого 2022 | 21:23

На місці героїчної загибелі першого Головнокомандувача УПА волиняни встановлять пам'ятний знак

На місці героїчної загибелі першого Головнокомандувача УПА Василя Івахіва буде пам'ятний знак. Його встановлять у селі Чорниж Колківської громади в рамках відзначення Року УПА на Волині.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Пирожик.

"Таке рішення прийняте під час виїзної поїздки 4 лютого на Цуманщину та Колківщину під керівництвом першого заступника голови Волинської обласної ради, свободівця Юрія Поліщука. Адже історична постать першого Головнокомандувача УПА - загальнодержавного масштабу. Схилили голови на місці героїчного бою повстанців Василя Івахіва з гітлерівськими окупантами - Героїв, які відстрілювалися до останнього подиху..." - йдеться в дописі.

Реалізація задуму стане одним із пунктів загальнообласних заходів у рамках проголошеного з ініціативи фракції ВО "Свобода" у Волинській обласній раді Року УПА на Волині.

"В ювілейний рік 80-річчя створення Армії Нескорених, за пропозицією представників Цуманської громади, будемо також клопотати про надання фестивалю "Криївка Перця" поблизу сіл Липне та Холоневичі - статусу загальнообласного. А враховуючи насиченість цієї округи пам'ятками повстанської звитяги, плануємо створити тут окремий історико-туристичний маршрут", - додає Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутата вразив холодний ФАП у селі Шепель Луцької громади

"Приємно, що в цій поїздці знайшли незаперечну підтримку керівників місцевих шкіл, зокрема - сіл Чорниж та Гораймівка. Представники ж Липного та Холоневич нагадали, що в цьому році виповнюється 100 років від дня народження ще одного повстанського командира - Василя Чепелюка (псевдо "Перець"), котрий загинув від рук російських окупантів. Усі озвучені пропозиції будуть винесені на розгляд найближчого засідання Оргкомітету з відзначення Року УПА на Волині", - дописує депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити