image
 |  2 14 Грудня 2018 | 14:21

Голова Ківерцівської міської ТВК самоусунувся від вирішення проблем з реєстрацією виборчих фондів

Голова Ківерцівської міської ТВК Григорій Павленко самоусунувся від вирішення проблеми з реєтрацією виборчих фондів політичних партій, чим поставив окремі політичні сили у нерівні умови передвиборчої агітації.

Про це власкору "ВолиньUA" повідомили у політичних партіях, які досі не можуть зареєструвати виборчі фонди на виборах до Ківерцівської міської ОТГ.

"Вибори до ОТГ мають відбутися 23 грудня. Залишився тиждень агітації, а ми досі не можемо відкрити рахунки виборчого фонду. Документи ми подали ще 5 грудня. З того часу нам вигадують різноманітні приводи для того, аби не реєструвати виборчий фонд. Це стосується не лише "Свободи", а й інших партій. У зв’язку з тим, що накопичувальний та поточний рахунки виборчого фонду АТ КБ «Приватбанк» не були відкриті, 11 грудня я звернувся із скаргою до Ківерцівської міської виборчої комісії. Подана мною скарга повинна була бути розглянута на засіданні виборчої комісії не пізніше 24 год. 00 хв. 13.12.2018 р. у моїй присутності. Проте всупереч вимогам Закону, скарга так і не розглянута.

Більше того, 14 грудня головою Ківерцівської міської виборчої комісії було надано відповідь без номера, яка датована 13 грудня. Але у цій відповіді сказано:

«На Ваш лист № 26 від 11.12.2018 року, повідомляю, що мною особисто його розглянуто спільно з керуючою Ківерцівським відділенням «Приватбанку»», тобто у відповіді мова про розгляд моєї скарги й не ведеться. Всупереч вищезазначеним вимогам Закону та Постанови, моя скарга не розглядалась на засіданні виборчої комісії. Мало того у підготовці відповіді брав участь представник банківської установи чиї дії (бездіяльність) оскаржувались до Ківерцівської міської виборчої комісії", - розповів кандидат у депутати Ківерцівської міської ради у багатомандатному виборчому окрузі №11 – розпорядник виборчого фонду Ківерцівської районної організації ВО «Свобода» Роман Стецькович.

У "Свободі" зазначили, що такими діями голова комісії показує, що навіть не планує дотримувати закону, не склкає комісію для розгляду скарги і одноособово готує відписки суб'єктам виборчого процесу.

Якщо ситуація не вирішиться найближчим часом, голову Ківерцівської міської виборчої комісії може чекати суд і звинувачення у перешкоджанні здійснення виборчого права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Волинської ОДА Савченко переплутав обласну раду з совковою міліцейською дільницею, - депутат облради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити