image
 |  0 13 Грудня 2018 | 15:17

Голова Волинської ОДА Савченко переплутав обласну раду з совковою міліцейською дільницею, - депутат облради

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко переплутав приміщення обласної ради з совковою міліцейською дільницею.

Про це заявив депутат Волинської облради, голова фракції ВО «Свобода» Анатолій Вітів.

Націоналіст відреагував на хамські зверхні висловлювання очільника ОДА на адресу депутатів та ігнорування проблеми підприємства «Волиньторф».

Подаємо допис депутата, опублікований на сторінці у Фейсбуку.

«Посада зобов'язує. Цей принцип відомий ще з давніх римських часів. Але, судячи з нещодавніх висловлювань голови Волинської ОДА Олександра Савченка, він не знає про цю істину.

11 грудня відбулося спільне засідання постійних комісій облради з питань законності та екології щодо критичної ситуації, яка склалася на підприємстві «Волиньторф». Зважаючи на серйозність проблеми, на засідання були запрошені чиновники і сам голова Волинської ОДА. Але ніхто з представників адміністрації не прийшов. Мало того, очільник ОДА на камери почав хвалитися тим, що не пустив на засідання комісій своїх підлеглих. Відверто хамити депутатам і переходити на особисте. Якщо Олександр Савченко думає, що здійснив видатний вчинок, ігноруючи працівників «Волиньторфу» і хамлячи депутатам, він глибоко помиляється. Тут не хвалитися треба, а каятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко пропіарився на відкритті садочка, який мав би запрацювати ще наприкінці літа 

Чуючи у бік депутатів Волинської облради з боку очільника облдержадміністрації слова на зразок "балаболи", розумієш: дух совкового міліціонера так і не вивітрився з Олександра Савченка. Можна отримати нову посаду, одягти новий піджак, приїхати в іншу область. Але так і не позбутися виховання типового радянського міліціонера. Одна справа – бути міліціонером, інша – державним політичним діячем і високопосадовцем.

Вживаючи такі епітети у бік обранців громади, голова Волинської ОДА показав власний рівень. Так могли б сказати "пацани з підворотні". Або представники певних субкультур чи гопники, які сидять на лавочці і лузають насіння. Але такий зневажливий сленг дуже псує імідж високій посадовій особі. Вислови Савченка свідчать як мінімум про його погану вихованість і нерозуміння елементарних правил політичної поведінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку Савченко хизується приватним бізнесо

Може, Савченко переплутав приміщення обласної ради з совковою міліцейською дільницею? Чи він досі наївно вважає, що депутати його підлеглі, а сам він – великий начальник? Що обранці громади мають мовчати і не реагувати на беззаконня, яке відбувається в області на підприємстві «Волиньторф». Що депутати не мають права вимагати звіту роботи обласних чиновників включно з головою адміністрації. Задавати їм прямі, незручні питання. Критикувати і спілкуватися на рівних з головою обласної державної адміністрації. Я хочу дуже розчарувати голову ОДА. Раджу йому спуститися з небес на грішну землю і зрозуміти, ким він є у системі координат обласної влади.

Не Олександру Савченку давати визначення демагогії, балабольству і повчати депутатів обласної ради. Може він вважає себе надто великою персоною, аби прийти на засідання комісії, де вирішується проблемне питання області, обласну адміністрацію якої він очолює? Рекомендую голові ОДА не надівати не себе корону і вчитися працювати з депутатами. Спільно вирішувати проблеми розвитку волинського краю. Спілкуватися і чути думку обранців громади, інтереси якої вони захищають. Бо відверто кажучи, поки що результати роботи нового голови ОДА не вражають».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У всьому винні пилорами: бездіяльність Савченка на прикладі конкретного поліського села

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити