image
 |  119 18 Вересня 2023 | 15:23

Голова Луцької районної ради пробив дно цинізму, покриваючи мера Ківерець

Сьогодні голова Луцької районної ради Олександр Гурський пробив дно цинізму. Як ви пригадуєте, 7 вересня у Луцьку районну раду було подано за ініціативою фракції ВО "Свобода" проєкт звернення до Президента України та Генерального прокурора щодо забезпечення правоохоронними та контролюючими органами належного розслідування всіх порушень та зловживань, вчинених Ківерцівським міським головою Олександром Ковальчуком та його підлеглими, а за необхідності - усунення його із займаної посади. Не буду детально розписувати "гріхи" міського очільника Ківерець. Про них, напевно, знає вся Україна. Для того, щоб сесія оперативно розглянула це питання, я спеціально взяв відпуск з лав ЗСУ, де зараз проходжу службу на Сході України, і прибув до Луцька. Але на мене чекало велике розчарування. Голова Луцької райради Олександр Гурський власноруч заблокував розгляд даного питання.

Про це написав на сторінці у facebook депутат Луцької районної ради від ВО «Свобода», заступник голови Луцької районної ради, майор медичної служби Сергій Сівак.

Відповідь голови Луцької райради Олександра Гурського щодо неможливості винесення даного питання на сесію вражає своїм цинізмом і рівнем маніпуляцій. Очільник голови районної ради спочатку пише про причини, які нібито заважають скликанню позачергової сесії. Потім йде перелік великої кількості осіб, які мають благословити проєкт рішення по Ківерцівському меру, щоб воно потрапило на розгляд сесії Луцької районної ради. Мені дивно, як в цьому списку Олександр Гурський не додумався втулити генсека ООН та Уповноваженого з прав людини. Також голова райради стверджує, що дане питання виходить за межі компетенцій Луцької райради. А що Ківерці уже вийшли із складу Луцького району і перетворилися у самостійне князівство, де закони не діють? Далі Олександр Гурський апелює, що начебто такі звернення є втручанням у роботу органів державної влади і посадових осіб. Тобто, будувати стадіон за 145 млн, проводити сумнівні тендери і отримувати авто за 1 мільйон під час війни - річ законна і припустима. А апелювати до відповідних державних органів з вимогою дослідити факти зловживань мера Ківерець - це порушення законів України? На завершення Олександр Гурський стверджує, що не бачить у зверненні ніяких очевидних фактів, які можуть свідчити про зловживання, вчинені мером Ківерець. На його думку, ухвалення такого звернення Луцькою районною радою дискредитує її перед Президентом та Генеральним прокурором. Тобто, діяння ківерцівського мера, завдяки він став сумнозвісно відомим на всю Україну, Луцький район і всю Волинь не дискредитують? А ось звернення до глави держави щодо необхідності розглянути питання усунення Олександра Ковальчука із займаної посади - це пряма дискредитація районної ради. Я шокований такою фарисейською логікою.

Читати відповідь голови Луцької райради дивно та огидно. Я можу лише припустити, що змусило його дати таку відверто хамську відписку. Можливо, у нього забракло мужності зареєструвати проєкт звернення по меру Ківерець. Або його паралізував страх, що звернення про діяння його друга дійде до Зеленського. Але у той час як голова районної ради боїться, наші хлопці на фронті не бояться щодня ризикувати своїм здоров'ям і життям. І коли у них не вистачає дронів, тепловізорів чи амуніції, то це у тому числі вина місцевих еліт, які вважають за потрібне витрачати десятки мільйонів на зовсім другорядні потреби та забаганки.

Крапка в цій історії не поставлена. Фракція ВО "Свобода" наполягатиме на включенні проєкту звернення у порядок денний сесії. Ми розраховуємо на підтримку усіх свідомих депутатів, незалежно від їх партійної приналежності. І також закликаємо громадськість Волині публічно заявити про свою позицію. Лише тиск громадянського суспільства здатний протверезити чиновників і посадовців, які відірвалися від реальності і живуть у своєму вигаданому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині посадовці влаштували бенкет під час війни

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити