image
 |  20 22 Серпня 2023 | 15:56

На Волині посадовці влаштували бенкет під час війни

Епопея навколо скандального мера Ківерець Олександра Ковальчука, який надумав будувати стадіон за 145 млн гривень під час війни, триває. На арені з'являються нові дійові особи, які абсолютно втратили зв'язок з реальністю і тринькають бюджетні гроші направо і наліво, прикриваючись воєнним станом. На Волині посадовці влаштували бенкет під час війни і живуть у своєму світі, де немає війни, зате є можливість дерибанити бюджет і проштовхувати різноманітні схеми.

Після великого скандалу, який прогримів на всю Україну, здавалося, що ідея з будівництвом у маленькому волинському містечку у розпал війни великого стадіону назавжди похована. Але ми всі недооцінили жадібність і елементарну відсутність відчуття міри у посадових осіб. А також рівень бездарності відповідних державних органів. І ось стає відомо, що Антимонопольний комітет після розгляду скарги від фірма-переможниці «Будівельна корпорація «РСГ» зобов'язав Ківерцівську міську раду поновити підготовку скандального будівництва стадіону вартістю 145 млн. У Ківерцях рішення АМКУ сприйняли з глибоким розумінням та 14 серпня уклали договори з переможцем тендеру. Тепер гроші, які можна було спрямувати на підтримку наших військових, підуть на спорудження спортивної мегаспоруди.

Та Олександру Ковальчуку, схоже, одного стадіону виявилося замало. У Ківерцівській міській раді вирішили, що зараз якраз настав слушний момент для оновлення свого автопарку. На початку червня комунальне підприємство Ківерцівський центр первинної медичної допомоги Ківерцівської міської ради придбало за гроші обласного бюджету два новеньких авто "Рено" вартістю у понад 2 мільйони гривень. Автомобілі нібито були потрібні для потреб даного медичного закладу. Хоча мені важко зрозуміти логіку такого нераціонального виділення коштів обласного бюджету чиновниками обласної державної адміністрації. Навіщо комунальному підприємству у маленькому місті два авто останнього року випуску вартістю по 1 млн кожне? Далі цікавіше. У Ківерцівському центрі первинної медичної допомоги вирішили, що їм буде достатньо і одного автомобіля. А другий вони великодушно передадуть на баланс Ківерцівській міській раді. Раді, яка замовляє будівництво стадіону за 145 млн гривень. Громаді знову відверто плюнули в обличчя.

Чому відбуваються такі процеси? Частково тому, що війна стала своєрідним прикриттям для нечесних ділків і чиновників. Раніше вони боялися громадського осуду. А зараз, користуючись обмеженнями воєнного стану і бездіяльністю органів, які мали б боротися з корупційними схемами, вкрай осміліли. Втратили страх і будь-які обмеження. Якби видатки обласного бюджету контролювала обласна рада, у мерії Ківерець не з'явилося б нове авто. Але після 24 лютого саме Волинська ОВА перебрала на себе функцію розподілу бюджетних коштів. На прикладі Ківерець ми бачимо, як "раціонально" у Юрія Погуляйка розпоряджаються обласним бюджетом. У мене, як і у кожного українця, зараз є просте питання: коли нарешті закінчиться це все неподобство?

Анатолій Вітів, голова Волинської «Свободи», народний депутат України VII скликання, депутат Волинської обласної ради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити