image
 |  7 4 Серпня 2018 | 06:52

Голова ОДА похвалився цьогорічним врожаєм на Волині

Гігантські буряки, висока кукурудза та безкраї зернові поля – аграрна Волинь вкотре здивувала потужністю очільника обласної державної адміністрації – Олександра Савченка. Вчора, 2 серпня 2018 року він оглянув врожай сільськогосподарського підприємства ТЗоВ «Городище».
Про це "ВолиньUA" повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.
За словами директора департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації Юрії Горбенка, у підприємства найбільші в області площі цукрового буряка, Зокрема, поблизу села Городище у Луцькому районі масштаб поля засіяного цукровими буряками сорту «Акація» - близько 180 га.
- Вже нині вага буряків становить півтора-два кілограми, а коренеплоди достигатимуть ще понад 2 місяці. Ще по пів кіло – точно наберуть, але будуть й гіганти – близько чотирьох кілограмів, - каже Юрій Мефодійович.
Як зазначив керівник ТзОВ «Городище» Анатолій Никонюк, на сьогоднішній день процес догляду за культурою у господарстві повністю автоматизований.
- Коли я починав займатися буряками, у мене на полі працювали 120 найманих людей, вони з’їдали два кабани на день. А зараз маю власні комбайни, які копають буряк – єдині в області. Не всі мої потужніші товариші-аграрії мають таку техніку, - зауважив керівник підприємства.
Площі посівів цукрового буряка у господарстві становлять загалом 560 га. За словами аграрія, жарке літо та рясні дощі посприяли росту культури.
- Це вражає. Вони важать вже по два кілограми, а бурякам ще достигати і достигати. Врожаєм, який сьогодні дає наша земля після праці волинян треба пишатися. Лише справжній землероб, а не підприємець може так дбати про своє господарство, - зауважив Олександр Савченко після огляду поля.
Окрім бурякових полів керівник найвищої виконавчої гілки влади в області оглянув жнива у полях того ж підприємства - ТзОВ «Городище». Тут працюють одразу дев`ять сучасних комбайнів, які молотять ячмінь. Очільник аграрного господарства Анатолій Никонюк розповів, що на підприємстві працює понад 250 людей:
- У мене на підприємстві – професіонали. У разі сприятливих погодніх умов, забрати пшеницю та ячмінь встигнемо за 3-4 дні. Загалом цього року посіяли 160 га ячменю та 3300 га озимої пшениці. Та й після цього у нас жнива не закінчуються – змолотимо зернові, візьмемося за сою, після сої – кукурудзу треба молотити, - зауважив аграрій.
А от Олександр Ілліч на полі зізнався, що вже 40 років не був на жнивах.
- Сьогодні нам пощастило, що ми вибрали днину без дощу. З головою господарства роздивилися посіви – ячмінь видався якісний та високо-категорійний, а це дуже важливо. Навіть для мене новина, що його вартість близько шести тисяч гривень, що більша за пшеницю, - мовив голова ОДА.
За його словами, після таких поїздок він заряджається оптимізмом та натхненням. І радіє, що несприятливим погоднім умовам не вдалося зіпсувати волинський врожай.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермер із Волині виростив велетенські цукрові буряки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити