image
 |  0 4 Жовтня 2018 | 09:58

Голова постійної комісії Волинської облради вимагає від поліції і прокуратури розслідувати стрілянину у заказнику «Воротнів»

Голова постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, депутат Волинської облради від ВО "Свобода" Анатолій Вітів скерував зверення до правоохоронних органів з вимогою повного і всебічного розслідування обставин стрілянини, яка мала місце у Молодіжному лісівничому центрі державного заказника "Воротнів" 26 вересня. Звернення адресоване прокурору Волинської області Віктору Швидкому та начальнику ГУ Національної поліції у Волинській області Петру Шпизі.
"Спроби залякати журналістів і активістів на території Молодіжного лісівничого центру державного заказника «Воротнів», що чинилися 26 вересня із застосуванням вогнепальної зброї, а також організація «нічних розваг» і гульбищ, у т.ч. із розпиванням спиртних напоїв високопосадовцями лісової галузі, у місці, призначеному для навчання та виховання дітей, не можуть залишатися непокараними. Вимагаю від керівників правоохоронних органів – обласної прокуратури та управління нацполіції в області – встановити і покарати осіб, які скоїли ці та інші кричущі правопорушення в державному заказнику «Воротнів», - написав на сторінці у Фейсбук голова фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді Анатолій Вітів.

У депутатському зверненні наголошується, що у "Воротневі" мала місце повна бездіяльність поліції, яка навіть не спробувала отримати пояснення про мотиви та причини застосування зброї і встановити осіб, причетних до цього.
У зв'язку з цим голова постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності вимагає від ГУ Нацполіції у Волинській області:
- встановити осіб, які надали дозволи на використання майна Молодіжного центру у заказнику "Воротнів" не за призначенням;
- встановити та притягнути до відповідальності осіб, які перешкоджали журналістам у здійсненні професійної діяльності;
- встановити та притягнути до відповідальності осіб, які вчинили правопорушення, що виявилося у неправомірному застосуванні вогнепальної зброї при значному скупченні людей;
- встановити обставини та мотиви неналежного реагування працівниками Національної поліції на протиправні дії, які мали місце в заказнику "Воротнів" - у тому числі застосування вогнепальної зброї, а також невжиття ними заходів щодо припинення інших правопорушень.
Від прокурора Волинської області:
- забезпечити здійснення нагляду за встановленням осіб, винних у скоєнні вказаних правопорушень 26 вересня 2018 року на території Молодіжного лісівничого центру державного заказника "Воротнів";
- забезпечити здійснення нагляду за своєчасним, повним та об'єктивним встановленням всіх обставин подій, які мали місце 26 вересня 2018 року на території Молодіжного лісівничого центру державного заказника "Воротнів".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити